Суббота , 27 Апрель 2024
Мир

В Ердогана ухвалили закон про контроль над соцмережами

Сьогодні, 29 липня, парламент Туреччини ухвалив закон, який регулює діяльність соцмереж і зобов’язує їх дотримуватися суворих правил

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

У разі порушень передбачені штрафи та скорочення трафіку.

Згідно із законом, великі мережеві компанії, зокрема Facebook і Twitter, повинні мати представництва в Туреччині для розгляду скарг щодо контенту на своїх платформах.

Читайте також: На зміну тоталітаризмові може прийти твіттероризм

Відсутність представника, який повинен бути громадянином Туреччини, передбачає великі штрафи, заборону на рекламу та скорочення трафіку до 90%, що зробить соціальні мережі занадто повільними для використання.

Нове законодавство також вимагає від соціальних мереж зберігати дані користувача в Туреччині, спрощуючи доступ до такої інформації для прокурорів та інших органів влади.

Правозахисні організації заявляють, що закон дозволяє владі посилити онлайн-цензуру, і закликають технологічних гігантів, таких як Google, відмовитися від його виконання.

Читайте також: Хибним рішенням щодо Ая-Софії Ердоган продемонстрував свою вразливість – журналіст

Адміністрація президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана каже, що регулювання необхідне для боротьби з кіберзлочинністю та захисту користувачів.

Опозиційні політики стверджують, що закон ще більше обмежить свободу слова у країні, де ЗМІ й так перебувають під жорстким державним контролем, а десятки журналістів утримують у тюрмах.

За даними оглядачів, нині в Туреччині заблоковано понад 408 тисяч веб-сайтів. Заборона на використання Вікіпедії була знята в січні через майже три роки.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...