Воскресенье , 12 Май 2024
Мир

У світі понад 71 тисячі неврахованих смертей через COVID-19 – NYT

Щонайменше на 71 тисячу більше людей померло під час пандемії коронавірусу, ніж в офіційних звітах країн про смертність від COVID-19. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на результати аналізу смертності у 22 країнах, передає УНН.

Так, за даними видання, за останні два місяці у більшості з зазначених країн померло набагато більше людей, ніж в попередні роки. Загальна кількість включає смертельні випадки від COVID-19, а також від інших причин, крім того, ймовірно включаючи людей, які не могли лікуватися у лікарнях, оскільки медзаклади були перевантажені.

Так, у Великій Британії, де зареєстровано найбільше смертей через COVID-19, ніж у будь-якій іншій країні, крім США, з середини березня померло понад 130 тисяч осіб – на 53 300 осіб більше, ніж зазвичай за цей період, і на 16 700 більше, ніж було зафіксовано офіційною статистикою смертності від коронавірусної хвороби.

Як зазначає видання, у більшості країн відмінності між офіційними показниками смертності і загальним зростанням смертності відображають обмежену кількість тестів на вірус, а не навмисне заниження статистики.

Дослідники відзначають, що загальне число смертей дає більш повний портрет пандемії, особливо тому, що більшість країн повідомляють тільки про ті смерті через COVID-19, які відбуваються у лікарнях.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Белгороде раздался ряд взрывов, есть раненые

На территории Белгорода раздалась серия взрывов, которые услышали местные жители.

Израиль готов воевать без поддержки США

Израильское государство готово самостоятельно воевать на территории Сектора Газа.

Дипломата РФ вызвали “на ковер” из-за сбоев в работе GPS

МИД Эстонии в связи с тем, что сбои в работе GPS участились...

В Таганроге слышны взрывы и автоматные очереди

В Таганроге гражданские жители услышали серию взрывов, а так же очереди, произведённые...