Понедельник , 6 Май 2024
Мир

У Франції почали діяти “найсуворіші обмеження в Європі”

У рамках боротьби з поширенням нового коронавірусу у Франції набули чинності анонсовані напередодні владою суттєві обмеження на пересування людей. З опівдня вівторка, 17 березня, жителям країни дозволяється виходити на вулицю тільки з професійних або медичних причин, а також для купівлі товарів першої необхідності і ліків. Обмеження діятимуть щонайменше 15 днів.

Також залишати помешкання дозволяється у разі “нагальних родинних причин” – наприклад, для догляду за немічним родичем або дітьми, оскільки школи і дитячі садки закриті по всій країні з понеділка. Дозволяються нетривалі заняття спортом неподалік від дому, якщо вони не проводяться в групі, а також вигул собак, повідомляє агенція новин AFP. 

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер назвав заходи “найсуворішими в Європі”. Він додав, що всі “заходи в групах заборонені”. У якості прикладів він навів спільні обіди в колі великої родини, перегляд телевізійних програм у широкому колі або ігри в карти з друзями.

Контролюватимуть дотримання обмежень майже 100 тисяч співробітників поліції, зазначив Кастанер. За порушення громадянам загрожують штрафи в розмірі 135 євро.

Нагадаємо, в Італії та Іспанії вже діють аналогічні правила.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Израиль и ХАМАС могут договорится о прекращении огня уже через несколько дней

Соглашение о прекращении ведения огня между израильским государством и палестинской группировкой ХАМАС...

У Байдена заявили, что Китай пока не готов работать над справедливым миром в Украине

США не наблюдают активности со стороны Китая в направлении мира.

США временно одобрили расчеты с банками из РФ

Правительство США разрешило проводить операции с российскими банками.