Воскресенье , 12 Май 2024
Мир

Нідерландська прокуратура заявила, що має докази збиття МН17 системою “Бук”

Сторона обвинувачення у справі про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році, повідомила, що має докази збиття літака саме з системи “Бук”. Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Тійс Бергер, передає кореспондент УНН.

“Докази оцінювались за різними сценаріями. Наприклад, один сценарій називався “Повітря – повітря” – чи можливе було збиття літака з іншого реактивного літака, за допомогою ракети. Також ще один сценарій розділявся на дві версії: атака з системи “Бук”, інший сценарій – з якої-небудь іншої системи”, – зазначив прокурор.

Так, виходячи з того, що це “Бук”, прокуратура розглядала різні сценарії: ракету запустили з території, яка знаходилась під контролем України, а інший – що її запустили з території під контролем бойовиків.

“Лише другий сценарій визнали таким, що відповідає дійсності. Також розслідування отримало позитивні докази того, що ракета була запущена саме з системи “Бук” – з поля біля Первомайського”, – додав Бергер.

Він також зазначив, що є свідки повернення “Буку” саме до РФ.

“Є докази того, що ЗРК “Бук”, за свідченнями свідків, було повернуто до РФ, і також, на основі цього сценарію, справу було доведено до звинувачувального акту”, – резюмував прокурор.

Варто зазначити, що російський “Бук” взагалі не повинен був знаходитись на території України, тож сторона обвинувачення розцінює авіакатастрофу, як наслідок злочинного діяння.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Белгороде раздался ряд взрывов, есть раненые

На территории Белгорода раздалась серия взрывов, которые услышали местные жители.

Израиль готов воевать без поддержки США

Израильское государство готово самостоятельно воевать на территории Сектора Газа.

Дипломата РФ вызвали “на ковер” из-за сбоев в работе GPS

МИД Эстонии в связи с тем, что сбои в работе GPS участились...

В Таганроге слышны взрывы и автоматные очереди

В Таганроге гражданские жители услышали серию взрывов, а так же очереди, произведённые...