Пятница , 3 Май 2024
Мир

Берлін: Про послаблення санкцій проти Росії не йдеться

МЗС Німеччини зазначає, що до повного виконання Мінських угод про послаблення санкцій проти Росії йтися не може. Так Берлін прокоментував озвучену у Мюнхені пропозицію “розробити дорожню карту щодо санкцій”.

У відповіді на офіційний запит Deutsche Welle у міністерстві закордонних справ Німеччини наголосили, що про послаблення санкцій ЄС проти Росії з точки зору Берліна йтися не може. “Санкції пов’язані з військовим втручанням Росії у конфлікт на Сході України. Тому вони прив’язані до повного виконання Мінських угод. Про послаблення санкцій можна буде думати лише після цього”, – зазначив у вівторок, 18 лютого речник МЗС.

Так у німецькому зовнішньополітичному відомстві прокоментували представлені 14 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки “12 кроків до більшої безпеки в Україні і євро-атлантичному регіоні”.

З Берліном ніхто не радився

В аналітичній записці, розробленій групою західних експертів-міжнародників за участі Російської ради із закордонних справ, лунала пропозиція, розробити “дорожню карту”, яка прояснила би, які дії з реалізації Мінських угод призвели би до поетапного знаття санкцій ЄС з Росії. 

За інформацією DW, представники федерального уряду не були ані задіяні у підготовці представлених у Мюнхені пропозицій щодо України, ані були заздалегідь поінформовані про цю ініціативу. Раніше українське МЗС назвало представлені у Мюнхені пропозиції “приватною ініціативою, тези якої не відповідають офіційній позиції української держави”.

dw.coml

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

У Байдена заявили, что Китай пока не готов работать над справедливым миром в Украине

США не наблюдают активности со стороны Китая в направлении мира.

США временно одобрили расчеты с банками из РФ

Правительство США разрешило проводить операции с российскими банками.

Макрон готов к обсуждению идеи использования ядерных боеголовок для “защиты ЕС”

Макрон высказался о возможности "защиты ЕС" с помощью ядерного вооружения.