Воскресенье , 28 Апрель 2024
Мир

Нідерландська прокуратура висунула обвинувачення фігурантам справи MH17

Прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення чотирьом підозрюваним у справі збиття малайзійського Boeing рейсу МН17. Про це розповіла в коментарі «Укрінформ» у Гаазі прес-секретар прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк.

«Прокуратура Нідерландів вважає дуже важливим, щоб під час судового процесу всім сторонам було приділено достатньо уваги, тому сподіваємось, що 9 березня 2020 року всі підозрювані або, можливо, їхні адвокати будуть присутні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Росія категорично заперечує причетність до збиття MH17.

Підозрюваними в причетності до збиття літака є Сергій Дубинський, Ігор Гіркін, Олег Пулатов та Леонід Харченко.

Нідерландські прокурори також вважають підозрюваним Володимира Цемаха, виданого Москві в рамках обміну 35 на 35 полоненими між Україною та Росією 2019 року. Водночас він не був звинувачений в жодних злочинах.

Суд над підозрюваними у збитті «Боїнга» розпочнеться 9 березня 2020 року в гаазькому «Схіпхолі» (це будівля суворого режиму з посиленими заходами безпеки) навіть за їхньої відсутності.

tyzhden.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...