Суббота , 4 Май 2024
Общество

Прогноз погоди на вихідні 30–31 липня: на Заході — дощі та прохолода, на Півдні — спека

За даними Sinoptik.ua, в останній липневий вікенд багато областей України накриють дощі з грозами. Погода на вихідних у центральних та південних регіонах буде спекотною, а в західних похолодає.

Погода у суботу 30 липня

В Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій та Донецькій областях у суботу очікується +27…+29 °С. На Закарпатті, Кіровоградській, Черкаській, Чернівецькій та Тернопільській областях буде трохи спекотніше — до +29…+31 °С. В Одеській та Миколаївській областях, а також у Криму стовпчики термометрів піднімуться до +31…+32°С.

На решті території країни температура буде типовою для липня — у середньому +26…+28 °С. Мешканцям Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей потрібно приготуватися до сильних дощів із грозами. У решті областей без опадів.

Погода в неділю 31 липня

Суботні дощі відчутно зіб’ють температуру в західних областях країни. Там у неділю очікується до +17…+20 °С, на Закарпатті — +22…+23 °С. На решті території України прогнозуються вельми комфортні +26…+27 °С. На кілька градусів тепліше буде у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській та Київській областях. У Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, як і раніше, пануватиме липнева спека — до +32 °С. Уночі температура повітря в Україні опуститься до +14…+16 °С, у південних областях — до +20…+22 °С.

У неділю сильні дощі з грозами пройдуть у Житомирській, Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях. Дощовою погода також буде на Закарпатті, у Львівській, Вінницькій та Одеській областях.

Погода в понеділок 1 серпня

Перший серпневий тиждень розпочнеться з дощів та гроз у більшості регіонів. Мінлива хмарність без опадів буде лише у Сумській, Київській, Чернігівській, Харківській, Черкаській, Донецькій та Луганській областях. У східних, південних, центральних та північних областях погода на початку тижня буде ясною, середня денна температура становитиме +28…+30 °С. На заході все ще буде прохолодно – +22…+24 °С, у Тернопільській та Івано-Франківській областях — до +20 °С.

Увага, амброзія та полин!

В Україні почали цвісти полин та амброзія. Не рекомендуємо залишати домівку без масок у Дніпропетровській, Одеській та Криворізькій областях, а також у Криму. Крім того, у західних регіонах у повітрі все ще зберігається висока концентрація пилку трав.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Маринин день, 30 липня, йшли дощі, наші предки готувалися до зимових хуртовин. Якщо ж погода стояла спекотна та безхмарна, зима обіцяла бути морозною та малосніжною. Також вважалося, що погода 30 липня показує, якою вона буде на початку осені.

В Омелянів день, 31 липня, прохолодна погода обіцяла теплий грудень без морозів. А ще стежили за павуками — якщо вони активно плели павутину, готувалися до затяжної посухи.

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.