Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Прогноз погоди на вихідні 3–4 грудня: зима вступає у свої права не кваплячись

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні відповідатиме кліматичним нормам грудня.

Плюсова температура збережеться лише на Закарпатті та в Криму, а на решті території України температура повітря потихеньку йде в мінус. Загалом погода в перший зимовий вікенд навряд чи зіпсує чиїсь плани.температура повітря потихеньку йде в мінус.

Погода в суботу 3 грудня

У суботу в більшості областей країни встановиться температура близько 0 °С. Стовпчики термометрів піднімуться вище лише на Закарпатті (+6 °С) та в Криму (+4 °С), а в Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській та Луганській областях удень можливі слабкі морози до -3…-4 °С.

Практично в усіх регіонах України буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Парасольки стануть у пригоді лише мешканцям Херсонської та Запорізької областей — тут пройде невеликий дощ із мокрим снігом.

Погода в неділю 4 грудня

У неділю найтепліше, як і раніше, буде на Закарпатті (до +7 °С), а найбільший мінус очікується в Донецькій та Луганській областях (-6…-8 °С). У більшості регіонів термометри покажуть близько 0 °С.

Майже на всій території країни очікується мінлива хмарність із проясненнями. На Миколаївщині можливий невеликий дощ, у Херсонській та Запорізькій областях — дощ із мокрим снігом.

Погода в понеділок 5 грудня

У понеділок термометри в центральних, південних та деяких західних областях України покажуть близько 0 °С, буде похмуро, але без опадів. На Закарпатті погода на початку тижня очікується дощовою за температури +4…+6 °С, у Криму — +1…+6 °С. У північних регіонах прогнозується -3…-4 °С, у Хмельницькій та Вінницькій областях — -5…-7 °С. Мешканцям Донецької та Луганської областей варто підготувати тепліший одяг — тут у понеділок похолодає до -11 °С.

Народні прикмети та вірування

На Прокла, 3 грудня, слов’яни проклинали нечисть, щоб та забула дорогу до їхніх домівок на цілий рік. Дощ цього дня передрікав мокре літо, а сніг на світанку — сонячну погоду найближчими днями.

На свято Введення, 4 грудня, чекали ясну та морозну погоду, щоб наступний рік був урожайним. Вважалося також, що мороз цього дня віщував сувору зиму, яка мала ось-ось вступити у свої права. Ну, а якщо на Введення випадав сніг і не танув кілька днів, можна було сподіватися на багатий урожай зерна наступного року.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

У каких знаков Зодиака сбудуться мечты в последние Полнолуние весны?

Последнее Полнолуние этой весны, которое наступит 23 мая даст некоторым знакам Зодиака...

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...