Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Прогноз погоди на вихідні 18–19 листопада: до першого снігу готові?

Якщо ви ще не замінили літню гуму на зимову, покваптеся зробити це якнайшвидше.

А ще приготуйте пуховики, шарфи та тепле взуття — за даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох регіонах буде сніжною і холодною.

Погода в суботу 18 листопада

У суботу по всій Україні очікується типова для середини листопада погода. У Сумській і Чернігівській областях буде найпрохолодніше — термометри покажуть близько 0 °С. У західних і центральних регіонах країни, Києві очікується +2…+4 °С. У східних і південно-східних областях температура буде трохи вищою — +5…+8 °С, на півдні — +9…+11 °С.

У північних і східних областях субота мине без істотних опадів. А ось мешканцям решти регіонів радимо заздалегідь спланувати день і без нагальної потреби не залишати теплий і затишний дім. У всіх західних областях, окрім Закарпаття, очікуються сильні снігопади, в центрі країни пройдуть дощі зі снігом, а на півдні та південному сході можливі дощі.

Погода в неділю 19 листопада

До кінця тижня похолодає і в південних областях. Там термометри покажуть +4…+6 °С. У центральних, східних і південно-східних областях повітря прогріється до +2…+4 °С. На заході та півночі країни синоптики прогнозують близько 0 °С.

У Львові, західних і північних областях обійдеться без істотних опадів, а от центральні та східні регіони накриє дощами зі снігом. На півдні та південному сході пройдуть сильні дощі. Що ж, за такої погоди, та ще й у Всесвітній день чоловіків, мабуть, краще полежати під теплим пледом перед телевізором.

Погода у понеділок 20 листопада

У більшості регіонів України погода на початку тижня буде прохолодною і дощовою, місцями пройде мокрий сніг. Опадів не передбачається лише у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

У  Донецькій, Луганській, Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях, а також на півночі стовпчики термометрів не піднімуться вище за 0 °С. На заході та півдні повітря прогріється до +4…+6 °С, на решті території — +2…+4 °С.

Народні прикмети та вірування

Снігопад 18 листопада наші предки вважали провісником сніжної та морозної зими. А якщо вранці гілки дерев були вкриті інеєм, готувалися до пізньої, але затяжної зими.

19 листопада «прогнозували» погоду за зорями. Ясне небо, всипане яскравими зірками, віщувало швидкі заморозки. А якщо небо було затягнуте хмарами, справжня зима мала прийти ще нескоро.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...