Пятница , 3 Май 2024
Прогноз погоди на вихідні 15–16 жовтня: золота осінь дарує чудовий вікенд
Общество

Прогноз погоди на вихідні 15–16 жовтня: золота осінь дарує чудовий вікенд

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні в більшості регіонів України буде сонячною, а в деяких областях по-справжньому теплою. І жодних осінніх дощів!

Погода в суботу 15 жовтня

У суботу найтепліше буде на Закарпатті та в Івано-Франківській області — до +15…+17 °С. У решті західних областей та на півдні країни буде ясно, а повітря прогріється до +14…15 °С — якщо досі не влаштували осінній фотосет на тлі пожовклого листя, скористайтесь шансом, який дає природа! У Харкові та східних областях термометри покажуть +13…+14 °С, у північних та центральних — +11…+12 °С.

Парасольки не знадобляться в жодному регіоні — субота буде ясною. Лише у Чернівецькій, Івано-Франківській та Миколаївській областях небо затягнеться хмарами, але й там обійдеться без опадів.

Погода в неділю 16 жовтня

Неділя в більшості регіонів України буде такою ж комфортною. В Івано-Франківській, Волинській та Закарпатській областях, а також в Одесі та на півдні країни день обіцяє бути сонячним, а термометри покажуть +16…+18 °С. У решті західних областей, а також на сході України повітря прогріється вдень до +13…+15 °С, опадів не передбачається. У центрі та на півночі очікується до +12…+13 °С, також без опадів.

Це ідеальний осінній день для сімейної прогулянки на природі, розслабленого відпочинку, шопінгу та посиденьок із друзями!

Погода в понеділок 17 жовтня

Початок нового тижня потішить усіх українців «золотою» осінньою погодою. Так, у Хмельницькій, Львівській, Черкаській, Чернівецькій, Закарпатській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Рівненській, Волинській та Тернопільській областях повітря прогріється до +17…+20 °С. У південних областях стовпчики термометрів покажуть +17…+19 °С, східних та центральних — +16…+17 °С, північних — +12…+14 °С. Парасольки, як і раніше, не знадобляться — погода на початку тижня буде ясною, опадів не очікується в жодному регіоні.

Народні прикмети та вірування

Якщо 15 жовтня з дерев активно опадало листя, слов’яни вважали це ознакою скорих холодів. Дощ і холодний вітер цього дня вказували на те, що зима буде суворою.

Якщо на Дениса Позимника, 16 жовтня, стояла тепла погода, на холоди чекали не раніше 2 листопада. А ще стежили за галками: якщо крикливі птахи збивалися в зграї, найближчим часом можна було розраховувати на теплу погоду.

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...