Пятница , 3 Май 2024
Общество

Люди з пригніченим імунітетом можуть бути джерелом мутацій COVID-19

Південноафриканські вчені, які відкрили Омікрон, досліджують гіпотезу про те, що поява нових варіантів COVID-19 може бути пов’язана з мутаціями, що відбуваються всередині інфікованих людей, імунна система яких вже ослаблена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Дослідники вже помітили, що коронавірус може зберігатися протягом багатьох місяців у ВІЛ-позитивних пацієнтів, які з різних причин не приймали свої ліки.

“Зазвичай, ваша імунна система виганяє вірус досить швидко, якщо вона повністю функціонує. У тих, у кого імунітет пригнічений, ми бачимо, що вірус зберігається. І він не просто сидить без діла, він реплікується. І в міру того, як він реплікується, він зазнає потенційних мутацій”, – сказала професор Лінда-Гейл Беккер, яка очолює Фонд Десмонда Туту по боротьбі з ВІЛ у Кейптауні. 

Два випадки, що становлять особливий інтерес, були виявлені в лікарнях Південної Африки. Одна жінка продовжувала давати позитивний результат на COVID-19 протягом майже восьми місяців, вірус у ній зазнав більш як 30 генетичних змін. 

Професор Туліо де Олівейра, який очолює групу, що підтвердила відкриття Омікрона, зазначив, що «від 10 до 15» подібних випадків було виявлено в інших частинах світу, включаючи Велику Британію.

“Це дуже рідкісна подія. Але це правдоподібне пояснення того, що люди з пригніченим імунітетом можуть в основному бути джерелом еволюції вірусу”, – сказав він.

Укрінформ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.