Вторник , 21 Май 2024
Общество

В Україні вже почався спалах захворюваності на COVID-19 – KSE

Експерти прогнозують, що Україна буде дуже швидко рухатися в сторону антилідерів за рівнем захворюваності.

У Київській школі економіки (KSE) заявили, що в Україні вже почався спалах захворюваності на COVID-19, за тиждень кількість нових виявлених випадків зросла на 68%.

Про це під час онлайн-брифінгу сказав керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко, інформує UAINFO.org.

“В Україні вже почався спалах захворюваності на COVID-19. Ситуація із захворюваністю у світі продовжує стабілізуватися… Але ми бачимо, що Україна рухається великими темпами”, – зазначив він.

Ганиченко розповів, що за останній тиждень кількість нових виявлених випадків COVID-19 в Україні зросла на 68%.

Він не виключає, що такі темпи можуть прискоритися і впродовж тижня захворюваність в Україні може перевищити середньоєвропейські показники захворюваності на 100 тис. населення.

“Україна в Європі зараз не одна зі спалахом. До цього вже в 11 країнах активно зростали впродовж минулих трьох місяців. А зараз одними з останніх починають вибухати Румунія та Україна. Рухаються вони співставно за темпами зростання захворюваності”, – пояснив експерт.

Так, у Румунії показник виявлення нових випадків COVID-19 зріс на 70%.

“Через те, що Румунія зростає довший час, вона вже встигла вийти на третє місце за рівнем захворюваності в Європі, а Україна ще поки що перебуває на 11-й сходинці – звичній для України. Але вже наступного тижня Україна стрибне як мінімум у першу десятку”, – додав він.

За словами Ганиченка, наразі у Європі решта великих країн із населенням понад 10 млн осіб, окрім Румунії та України, показують або стабільну динаміку, або динаміку на спад.

У KSE прогнозують, що Україна буде дуже швидко рухатися в сторону антилідерів за рівнем захворюваності і через тиждень навіть може досягти першої п’ятірки за рівнем захворюваності серед країн Європи.

“Але станом на сьогодні ситуація виглядає ще не такою напруженою, як вона є насправді, тому що динаміка зараз в Україні дуже висока і вона рухатиме Україну тільки вгору по антилідерству за рівнем захворюваності”, – наголосив керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE.

Зокрема, наразі Україна вже в п’ятірці антирейтингу великих країн Європи за трьома іншими показниками: за кількістю померлих за останні 14 днів на 100 тис. населення (п’яте місце), за рівнем тестувань за останні 7 днів на 100 тис. населення (друге місце) і за рівнем коефіцієнту виявлення нових випадків за останні 7 днів (друге місце).

Зокрема, протягом останніх тижнів коефіцієнт виявлення нових випадків в Україні значно погіршився і зараз становить 9,1%.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

У каких знаков Зодиака сбудуться мечты в последние Полнолуние весны?

Последнее Полнолуние этой весны, которое наступит 23 мая даст некоторым знакам Зодиака...

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...