Четверг , 2 Май 2024
Общество

Науковці порівняли вакцини Moderna та Pfizer – стало відомо, яка дає більше антитіл

Стало відомо важливу відмінність вакцини Pfizer від Moderna / фото REUTERS

Дослідження бельгійських вчених показало, що вакцина компанії Moderna дає в два рази більше антитіл від COVID-19, ніж вакцина від Pfizer-BioNTech.

Як повідомляє The Hill, стаття про дослідження опублікована в журналі Американської Медичної Асоціації (JAMA), інформує УНІАН.

Вчені проаналізували рівень антитіл у працівників охорони здоров’я, які отримали дві дози вакцини і раніше не хворіли коронавірусом. З них 688 були вакциновані препаратом Moderna, 959 – препаратом Pfizer. У щеплених вакциною Moderna рівень антитіл досяг середнього показника у 2881 одиницю на мл, в той час, як у щеплених Pfizer цей показник дорівнює 1108 одиниці

При цьому учасники тестування, які перенесли COVID-19, отримали ще вищий рівень антитіл. Найсильніша імунна відповідь спостерігалася у людей віком до 35 років.

Вчені вважають, що сильніша імунна відповідь на вакцину Moderna може бути пов’язана з великим вмістом матеріалу мРНК в препараті, а також з різницею в інтервалах між щепленнями – для Pfizer він становить 3 тижні, для Moderna – 4.

Обидві вакцини засновані на одній і тій же технології мРНК. У них використовується рибонуклеїнова кислота, що кодує білок, характерний для патогену. Надалі, при попаданні в організм патогену, імунна система пізнає його по вже відомому білку і знищує інфекцію.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...