Среда , 22 Май 2024
Общество

“Кожен третій помре”: Комаровський назвав головне смертельне захворювання в Україні, з яким необхідно боротися терміново

Комаровський назвав проблему онкохворих в Україні / фото ua.depositphotos.com

В Україні в онкохворих людей є проблема з доступом до знеболювальних наркотичних препаратів, до її вирішення необхідно залучити керівництво держави.

Таку думку висловив в ефірі “Україна 24” популярний український лікар і експерт Євген Комаровський, пише УНІАН.

“Звертаюся до вас, українці, повторюю вже 10-й раз: кожен третій з вас, хто мене чує, помре від раку. Ну, така блін статистика! І не кожному пощастить захворіти на рак легенів, який не болить. І от отримаєте метастази й будете кричати від болю, принижуватися, лежати в муках і випрошувати ампулу або таблетку наркотику. А ця тема не вирішена за 30 років незалежної країни”, – заявив лікар.

На думку Комаровського, президент України Володимир Зеленський повинен “запросити до себе головного юриста, поліціянта і медика, й вирішити це питання раз і назавжди”.

“Тому що той факт, що в онкохворих проблеми з доступом до наркотиків… Тобто у підлітків немає таких проблем, вони за дзвіночком закладку отримають поруч зі школою, за 5 хвилин. А в людей похилого віку проблема, і вона невідкладна”, – пояснив він.

За статистичними даними на початок 2021 року в Україні на обліку в медичних установах перебували 1 млн 187,6 тисячі пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

За 2020 рік відомо про 110,5 тисяч нових випадків захворювання на рак. Загальний показник смертності становить 151,3 особи на 100 тисяч населення України.

Легалізація марихуани (медичного канабісу) в Україні

Як повідомляв УНІАН, 2 червня у Верховній Раді був зареєстровано проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, наукової та науково-технічної діяльності” (№5596), що передбачає дозвіл на легальне лікування хворих медичним канабісом за рецептами лікарів.

30 червня Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроект №5596.

7 квітня Кабмін ухвалив постанову “Про внесення змін до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів” (№324), якою легалізував використання канабісу у медичній практиці. Згідно з документом, в Україні дозволено застосовувати препарати “Набілон” і “Набіксимолс”.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

У каких знаков Зодиака сбудуться мечты в последние Полнолуние весны?

Последнее Полнолуние этой весны, которое наступит 23 мая даст некоторым знакам Зодиака...

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...