Пятница , 3 Май 2024
Общество

Daily Mail: Вчені виявили нового суперрозповсюдника коронавірусу

Пилок дерев може бути розповсюджувачем вірусу COVID-19, що потенційно збільшує ризик зараження в багатолюдних місцях. В таких умовах прийнятої соціальної дистанції в два метри може бути недостатньо.

До відповідного висновку прийшли експерти з Університету Нікосії на Кіпрі, які створили комп’ютерну симуляцію верби – прототипу джерела пилку – і змоделювали, як переносяться її зерна, підтвердивши у такий спосіб версію про “суперрозповсюджувача”, повідомляє Daily Mail. Роботу було опубліковано в журналі Physics of Fluids, інформує UAINFO.org

Для створення комп’ютерної симуляції переміщення пилку повітрям дослідники використовували передові моделі гідродинаміки. Зокрема, команда відтворила, як 10 тис. зерен пилку, що летять з їхнього дерева, взаємодіятимуть із двома скупченнями людей на відкритому повітрі – одне з 10 осіб, інше зі 100 – водночас деякі з них також виділяють частки COVID-19. Внаслідок було виявлено, що пилок пройде через обидва натовпи менш ніж за хвилину, зібравши вірусні частинки і перенісши їх далі.

Звірившись із національної картою алергенів, вчені з’ясували, що більшість випадків зараження було зафіксовано саме в тих районах, де концентрація пилку в повітрі була вищою.

Обозреватель

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...