Пятница , 3 Май 2024
Общество

Дієтолог: Недостатнє споживання води може проявлятися зниженням тиску, станом запаморочення, закрепами та утворенням каменів у нирках

“Вода важлива для нашого організму. Без неї неможливе саме життя. Вона необхідний учасник всіх процесів, які протікають в нашому організмі. Правильно вибудуваний питний режим покращує стан шкіри, рятує від зневоднення. Важливо знати, що вода знижує в’язкість крові, покращує мікроциркуляцію, завдяки цьому знижується ризик тромбоутворення, а значить ймовірність інсультів та інфарктів, поліпшується робота серця, зменшуються головні болі. Вона допомагає виводити токсини, тому обов’язкова рекомендація при простудних захворюваннях – рясне пиття”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.

“Навіть невеликий її дефіцит викликає втому, дратівливість або труднощі з концентрацією уваги. Недостатнє споживання води може проявлятися зниженням тиску, станом запаморочення, закрепами та утворенням каменів у нирках.

До дефіциту рідини особливо чутливі діти і літні люди. Зневоднення можуть сприяти деякі захворювання: наприклад, цукровий діабет або пієлонефрит.

Потребу у воді можна розрахувати за формулами чи орієнтуватися на відчуття спраги, колір сечі, кому як подобається. Але головне, що потрібно робити точно – її треба пити!

Краще вибирати звичайну воду для втамування спраги. Але можна надавати їй і різні смаки. Для цього підходять, наприклад, несолодкі ягоди або фрукти, овочі, трави – м’ята, петрушка, тархун, базилік. Для літа це прекрасне рішення. Важливо в такі напої не додавати цукор. Такий напій в літню спеку замінить чай або каву.

Без води нам не обійтися ніяк! Пийте воду, вона наповнює нас здоров’ям”, – завершує дієтолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...