Среда , 1 Май 2024
Общество

Риба, м’ясо та “молочка”: які фальсифікати найчастіше везуть в українські школи та магазини

Фальсифікація харчових продуктів є проблемою номер один в Україні. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала голова Державної служби з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів Владислава Магалецька, інформує UAINFO.org

“Фальсифікат в нашій країні зараз – це проблема номер один. У тому числі це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і активізувала “ділків”, – написала вона.

За словами Магалецької, фахівці Держпродспоживслужби у співпраці з громадськими організаціями та правоохоронними органами постійно вилучають фальсифікат по всій країні. У тому числі знаходять підроблені продукти в школах. 

“Це тисячі кілограмів продуктів на рік. Тільки за перші три місяці цього року ми вилучили з обігу або не допустили до реалізації 8600 кілограмів фальсифікованих молокопродуктів, м’яса і м’ясопродуктів, риби”, – додала вона.

При цьому глава відомства зазначила, що Україна далеко не єдина країна, яка страждає від цього явища. У Європі збиток від фальсифікату оцінюється на рівні 8-12 млрд євро на рік. Найбільш поширене це явище в Іспанії, Італії, Нідерландах, Греції, Польщі. Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше, – жири та масла, риба і продукти з неї, м’ясо і м’ясопродукти й т. ін. 

“Пам’ятайте про це, коли раптом захочете купити дешеву імпортну оливкову олію або хамон в місці, де постійно “поламаний” касовий апарат”, – порадила Магалецька.

Вона закликала українців залишати скарги та отримувати оперативну інформацію в чат-боті Держпродспоживслужби. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...

Как научить ребенка защищаться от буллинга? Советы психолога

Практикующий психолог ответила на часто задаваемый вопрос о том, как нужно учить...

Чего никогда не делают успешные женщины?

Успешная женщина не просто два слова, как в обществе некоторые считают.

Все украинцы имеют право на бесплатное протезирование: куда нужно обращаться?

Все граждане украинского государства, а не только участники боевых действий имеют право...