Пятница , 3 Май 2024
Общество

Захворюваність на COVID-19 знову піде вгору – ексміністерка назвала причини

В Україні стабілізується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Проте мер Києва Віталій Кличко закликає ввести загальнонаціональний карантин.

Чи потрібно це робити, розповіла ексміністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька в програмі “Сьогодні Ввечері” на каналі “Україна 24”, інформує UAINFO.org

“Необхідно дотримуватися обмежень, незалежно від того, в жовтій зоні чи в червоній – просто всюди свої обмеження. І навіть ті, хто провакцинувався, теж повинні дотримуватися обмежень. Я хочу сказати, що можна зрозуміти Кличка як мера. Київ – специфічне місто, в яке їдуть всі: хтось у відрядження з якогось регіону, хтось у справах бізнесу, хтось з особистих. Такої комунікації, як з Києвом, немає у жодного міста чи області. 

Загальноукраїнський локдаун, тобто введення обмежень, однакових для всіх регіонів, не відповідає ситуації, яка є в кожному регіоні, враховуючи, що значної економічної підтримки ми не бачимо від уряду. Ми бачимо, що в регіонах, де дотримувалися обмеження і раніше піднялася ця хвиля, недостатньо було шести тижнів, щоб вона пішла на спад. Я нагадаю, локдаун для того, щоб зменшити передачу, менше контактів і менше госпіталізацій. Якщо щось у Києві стабілізувалося – це не означає, що потрібно знімати обмеження”, – сказала вона. 

За словами Скалецької, після Великодня кількість хворих знову піде вгору.

“Шість тижнів закінчаться в кінці квітня, і відразу після цього починаються великодні свята. Більшість людей не розуміла, що відбувалося на Різдво, чому ми відразу після нього закрилися на локдаун. Я думаю, необхідно зробити висновки, і той рівень комунікації, яка відбуватиметься з Києвом на великодні свята, може призвести до того, що відразу після свят, до середини травня, збільшиться кількість госпіталізацій у Києві”, – сказала вона. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.