Суббота , 4 Май 2024
Общество

«В той час, коли світ втрачає родючі землі кожен рік, ми не можемо дозволити розкидатися нашим скарбом!» – Юлія Тимошенко (відео)

Українська родюча земля, якщо належатиме народові і нею будуть правильно розпоряджатися, може зробити українців найзаможнішою нацією, вберегти від світових загроз і гарантувати безпеку на майбутнє.

Таким чином під час виступу з трибуни парламенту Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко намагалася вмовити депутатів Верховної Ради не голосувати у турборежимі за законопроєкт №2194, а натомість організувати фахову дискусію, як в сучасній Україні варто розвивати фермерство.

«В України є колосальний потенціал, який ми можемо реалізувати і стати однією з найзаможніших країн світу. Наша земля – неоціненний скарб. В тих державах, де є хоч клаптик родючої землі, люди намагаються обробити її найкращим чином, виростити сировину, переробити її та продати готову продукцію. В той час, коли світ втрачає родючі землі кожен рік, ми не можемо дозволити розкидатися нашим скарбом!» – переконана Юлія Тимошенко.

Для порівняння вона навела доходи від аграрного експорту в Україні та Італії, зауваживши, що Італія отримує з гектара землі в 10 разів більше, тому що експортує не сировину, а готову продукцію.

«Минулого року експорт нашої сировини склав 22,5 мільярди. А якби ми експортували готову продукцію, як Італія, то могли б мати 220 мільярдів щорічно експорту і валютної виручки в Україну», – вважає лідер «Батьківщини».

Вона зауважила, що у світі існують дві концепції щодо розпорядження землею – віддати землю великим корпораціям і стати їхнім придатком або піти шляхом розвитку фермерства та отримувати екологічну продукцію, робочі місця, податки до бюджету.

«Фермерство – це єдиний ефективний шлях обробки землі. Давайте зупинимося і не допустимо помилок, які неможливо виправити. Ніякого зняття верхнього шару ґрунту чи розпродажу земель іноземцям. Нам треба провести дискусію і ухвалити стратегію розвитку українського фермерства. Я вірю, що у нас все вийде, не знищуйте наш шанс!» – закликала Юлія Тимошенко.

intvua.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.