Четверг , 2 Май 2024
Общество

Green Light. В Україні стартує проєкт руху “За сімейні цінності”, що допоможе жертвам насильства (відео)

Green Light – проект ініціативи жіночого руху “За сімейні цінності”, покликаний розробити і впровадити ефективні інструменти допомоги жертвам різних форм насильства в Україні.  

Про це повідомляє UAINFO.org

У громадській організації кажуть: лише за півроку до поліції надійшло понад 100 тисяч повідомлень щодо фактів домашнього насильства. Разом із тим, серед 500-та опитаних українців громадською організацією – лише кожен десятий уявляє, як діяти у критичній ситуації.

Загалом, респонденти не знають ані номерів гарячої лінії, ані розташування найближчого відділу поліції, ані адрес центрів допомоги постраждалим від насильства. Така ситуація, – вражає.  

“Основна проблема сьогодні – це відсутність інформації. Державні органи працюють – дійсно створені соціальні служби допомоги, але інформація про те, де вони знаходяться в твоєму регіоні, в твоєму місті – вона відсутня. Комунікація всіх задіяних стейкхолдерів цього проекту дозволить надати жертвам насильства потрібну для них інформацію, і рішення вони, сподіваюсь, будуть приймати свідомо. І головне, коли рішення буде прийняте – знайти ту відповідь, яка для них в цей момент є необхідною”, – пояснює Голова ВГО “За сімейні цінності” Наталія Федорчук.

Тож завдання жіночого руху “За сімейні цінності” – спільно із органами місцевого самоврядування – розробити інформаційні листівки із контактними телефонами та адресами служб, які надають допомогу жертвам домашнього насильства, щоб розмістити їх у аптеках, як загальнодоступних закладах. Одночасно – провести широку інформаційну кампанію із залученням відомих особистостей.  

“Це має стати дієвою інструкцією, яка допоможе кожному у складних ситуаціях, а саме протидії різним формам насильства. Питання взагалі протидії насильству – воно є актуальним, не лише у нашій країні, а й загалом в усьому світі. Тому це питання варто піднімати”, – переконана Леся Хемраєва, членкиня ВГО “За сімейні цінності”.

У межах реалізації проекту щодо протидії насильству в Україні, до ініціативи долучився Посол центру ЮНЕСКО в Болоньї Мауріціо Ароніка, підписавши Меморандум про співпрацю у проекті. 

У підтримку цього проекту він зазначив: проект Green Light – є частиною стратегії сталого розвитку, мета якого – запобігання насильству, якому піддаються жінки і діти.  

“На жаль, в усьому світі актуальна проблема із насильством щодо жінок, особливо в умовах пандемії. Ось чому я тут і хочу з вами співпрацювати, аби залучити з вашого дозволу інші організації, у першу чергу в Італії, які мали досвід з реалізації подібних проектів. Я впевнений, вони стануть у нагоді. І тому ми будемо обговорювати більш детальне співробітництво щодо проекту Green Light і будемо боротися разом”, – додав Мауріціо Ароніка. 

Хедлайнер проекту – Оксана Білозір, звернула увагу на важливість участі відомих особистостей і загалом громадськості у таких проектах.     

“У цій справі має бути дуже активною громадськість, і, власне, громадські організації та громадські рухи, – вони дають ключовий механізм, який зможе допомогти запобіганню таких ганебних явищ у суспільстві, з якими ми сьогодні намагаємося боротися. Green Light, я думаю, що це буде щось дуже нове, воно буде дуже сучасним, воно буде дуже допоміжне.Люди повинні зрозуміти, як вони можуть включатись самі у ті чи інші проблеми”, – зазначила Оксана Білозір.

Окрему подяку ініціатива жіночого руху “За сімейні цінності” висловлює Музею становлення української нації – однієї із кращих культурно-туристичних локацій світу, де відбулось підписання Меморандуму та старт проекту Green Light, а для гостей зустрічі провели екскурсію, познайомивши із яскравими історичними подіями та відомими постатями.  

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...