Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Washington Post: Локдаун почався надто пізно – українські лікарі

Українці беззастережно відсвяткували новорічні свята, збираючись  на вулицях й в церквах, і це може позначитись на кількості заражень.

Починаючи з п’ятниці Україна запровадила широкий локдаун, щоб стримати зараження коронавірусом. Але багато медиків кажуть, що вже надто пізно.

Як пише Washington Post, під час свят натовпи заповнили вулиці українських міст. А минулої середи тисячі вірян пішли в храми, забувши про соціальне дистанціювання чи необхідність носити маску.

“Якби локдаун запровадили до свят, це б позитивно вплинуло на кількість заражених коронавірусом. Подивимось, що буде після свят”, – сказала лікар Вікторія Махнич з Івано-Франківської області.

Сотні вірян без масок вишикувалися в церкві в селі Ільці, щоб поцілувати ікону і хрест священика під час Різдвяної служби. Махнич, яка теж ходила до церкви, розповіла, що інші люди змусили її зняти маску, “щоб не нагадувала про зараження”.

Новий локдаун в Україні передбачає закриття шкіл, розважальних закладів і ресторанів до 25 січня. Деякі регіони, однак, відмовилися виконувати це рішення. Мери Тернополя і Черкас сказали, що їхні міста з населенням більше 200 тисяч людей не будуть дотримуватися обмежень.

Махнич каже, що вона наразі змушена доглядати 2030 пацієнтів у трьох селах. Однак, вона не сказала, скільки з них хворіють на COVID-19.

“Інколи в мене паніка. Але я намагаюся зібратися і триматися за здоровий глузд”, – сказала Махнич, поскаржившись на систему охорони здоров’я в Україні, яка лишається недофінансованою.

Чоловік Махнич інколи підвозить її на старому сімейному автомобілі. В інших випадках їй доводиться їхати на виклики по селах на велосипеді. Сільський лікар не носить повний захисний костюм, коли заходить до хворих на COVID-19. Вона пояснює, що не хоче налякати місцевих.

“Коли ми вперше прийшли до пацієнта, щоб взяти ПЛР-тест у повному захисному костюмі, сусіди мало нас не побили”, – пригадує Махнич.

Вона й інші лікарі покладають великі надії на вакцинацію, яка повинна початися в Україні в березні.

“У мене не лишилося часу чи енергії. Моя сім’я практично мене не бачить”, – сказала Махнич, яка скаржиться, що їй доводиться працювати вдень і вночі без вихідних.

Переклад

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...