Четверг , 2 Май 2024
Общество

Локдаун тільки нашкодить: лікар озвучила терміни закінчення пандемії коронавірусу в Україні

Відомий терапевт Оксана Сабадишина розповіла, коли COVID-19 піде на спад, а також висловилася про мінуси локдауну.

Коронавірус в Україні не вщухає і кожен день в країні фіксуються нові антирекорди. Українці нервово бояться можливого локдауну, який уряд обіцяє запровадити найближчим часом. Надії на вакцину і повернення до “життя, як раніше” – це думки, що турбують практично кожного жителя нашої країни. Коли ж COVID-19 нарешті піде на спад і чи справді допоможе локдаун, розповіла РБК-Україна відомий терапевт, заступник головного лікаря Рівненського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Оксана Сабадишина.

Епідемія коронавірусу в Україні піде на спад навесні 2021 року. До того часу дуже багато українців перехворіють і можна буде очікувати розвантаження медичної системи.

Я не готова сказати, яка вакцина від COVID-19 буде кращою. По-перше, ще ніхто не вакцинувався. По-друге, запропоновані вакцини ще не пройшли всіх потрібних випробувань. Але припускаю, що потрібно звертати увагу на авторитетного виробника. Думаю, американська вакцина буде краща.

Коронавірус, як і будь-який інший вірус – це важка хвороба. Але для певної категорії людей. Є люди, що перенесли його досить легко. Я в їх числі. Я не знала, що я хворію. Дізналася по аналізах на антитіла. Я оцінювала свій стан, як звичайне респіраторне захворювання. Тому я можу сказати одне – є відсоток людей, для яких цей вірус дуже небезпечний. Але більшість людей його просто не відчують або, перенесуть в легкій формі.

COVID-19 співпаде з епідемією сезонного грипу і відбудеться так зване “розшарування”. Симптоми цих захворювань трохи вводять в оману своєю схожістю. Багато будуть приймати грип за коронавірус. Є ще такий нюанс. Ми іноді бачимо у своїх пацієнтів такий момент, вони мають всі ознаки коронавірусу і навпаки – немає ніяких ознак COVID-19, але тест позитивний.

Локдаун не допоможе в боротьбі з коронавірусом. Для цього потрібен не локдаун, а щоб кожна людина розуміла, що вонна повинна робити, щоб не захворіти. А якщо захворіла – куди звертатися. А локдаун призведе до того, що люди з патологіями будуть отримувати відмови в лікарні, через те, що заборонені планові операції, госпіталізація. У людей немає елементарних засобів для того, щоб правильно харчуватися і заробляти на життя. З локдауном ця ситуація лише погіршиться. Тотальний карантин тільки нашкодить.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...