Пятница , 3 Май 2024
Общество

Юлія Тимошенко: Україна повинна виробляти свої вакцини (відео)

Завдяки вітчизняним вченим і попри зусилля державної влади, спрямовані на руйнування нашої науки, Україна зберегла свій науковий потенціал – зокрема й в галузі генетики та мікробіології. Вже в перші дні епідемії потрібно було залучити до роботи усіх наявних в країні фахівців. Якби вже тоді їм дали чіткі завдання і профінансували їхнє виконання, ми сьогодні могли б мати досить вітчизняних тестів і випробовувати вакцини проти коронавірусу.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» в ефірі програми «Хард з Влащенко» на телеканалі «Україна 24».

«Я зустрічалася з нашими генетиками та мікробіологами. Вони можуть розробляти найсучасніші вакцини. А в разі їхнього створення, їх готові виробляти фармакологічні підприємства України. Те, що втрачено вісім місяців, – це по суті злочин проти країни», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що покладатися лише на імпорт у такій критичній галузі як медицина надто небезпечно.

«Якщо ж, наприклад, закупляти вакцини ззовні, то повинна бути дуже серйозна лабораторія, наукові кадри, які дослідять цю вакцину до дрібниць і дадуть гарантію, що вона прийнятна для того, щоб використовувати її в Україні», – зазначила Голова партії.

Юлія Тимошенко нагадала, що бувши прем’єр-міністром у 2009 році, коли ширився «свинячий грип», за ініціативи її уряду в країні була побудована лабораторія на рівні найвищих світових стандартів, яка займалася дослідженням вакцин.

«Але зараз вирішили її демонтувати й передати обладнання для нашої дослідницької групи в Антарктиду. Але я не думаю, що це була випадковість, як і розформування санітарно-епідемічної служби напередодні всіх епідемій, не випадковість, що у медичних ВУЗах ліквідували професію інфекціоністів, не є випадковістю, що за вісім місяців навіть не запитали у наших вчених, чи можуть вони зробити тести й вакцини швидко та якісно. А вони можуть!» – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...