Суббота , 18 Май 2024
Общество

Експерт пояснила, як діяти якщо з вами розірвали медичну декларацію

 

Якщо у пацієнта перервалася декларація з сімейним лікарем, є два варіанти отримати медичну допомогу – телефонувати у швидку, або ж заключити нову декларацію.

Про це УНН розповіла менеджер проектів Національної платформи “Форум трансформації системи охорони здоров’я” Світлана Бубенчикова, інформують “Вечірні Вісті”.

“Коли лікар на лікарняному або у відпустці, або йде на пенсію – переривається декларація. Пацієнта мають повідомляти про це. У перших двох випадках це інформація про те, який лікар буде обслуговувати пацієнта замість сімейного лікаря. Якщо медичний працівник іде на пенсію, то звісно сам лікар має провести комунікацію з пацієнтом і сказати йому про те, що в нього є можливість укласти декларацію з іншим лікарем. Або ж з тією поліклінікою де він обслуговувався, або ж обрати інший заклад”, – сказала Бубенчикова.

За її словами, якщо пацієнт дізнався про те, що його декларація анульована, він все одно може розраховувати на медичну допомогу.

“Може бути дві ситуації. Якщо це екстренний стан у будь-якому разі чи є сімейний лікар чи його немає – пацієнт звертається до швидкої. Якщо це плановий візит, то пацієнт може обрати за певний час свого нового сімейного лікаря і вже звертатися до нього з тією потребою, яка в нього виникла. Тобто тут у нас є два варіанти”, – додала експерт.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...