Суббота , 4 Май 2024
Общество

Денісова: Понад чверть населення України перебуває за межею бідності

Фото Урядовий кур’єр

Результати моніторингу свідчать, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила на Соціальному форумі Ради ООН з прав людини, який щорічно проводиться в Женеві, інформують “Вечірні Вісті” з посиланням на прес-службу омбудсмана.

Вона повідомила, що прожитковий мінімум в Україні становить близько 75 доларів на одну людину на місяць. Мінімальна зарплата в країні – 176 доларів.

«Попри збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості», – зауважила омбудсман.

За її словами, в Україні на 24% зросла заборгованість з виплати зарплат, нині борг становить 200 млн доларів.

Крім того, Денісова наголосила, що незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб пенсійного віку. Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.

«Через збройний конфлікт на сході України понад 1,5 мільйона українських громадян з метою збереження життя змушені були покинути рідні домівки. Особливої уваги потребує питання забезпечення їх житлом», – зазначила омбудсман.

За словами Денісової, проблема бідності посилилася в умовах пандемії COVID-19 зростанням рівня зубожіння та безробіття, відсутністю належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, обмеженням доступу до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий


Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYfd=347' (OS errno 28 - No space left on device) in /var/www/www.gazetavv.com/data/www/gazetavv.com/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.