Четверг , 2 Май 2024
Общество

Більшість українців вважає, що за кожного нового президента життя в Україні стає гіршим, – соцопитування

Більшість українців вважає, що за кожного нового президента життя в Україні стає гіршим.

Про це свідчать результати опитування “Моніторинг громадської думки населення України: оцінки та настрої напередодні місцевих виборів” центру “Соціальний моніторинг”, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Усвідомлення суспільством кризи влади сьогодні практично об’єднує Україну”, – зазначила голова правління центру Ольга Балакірєва під час презентації соцопитування. Згідно з опитуванням, у вересні 64,8% респондентів були безумовно чи скоріше згодні з тим, що з кожним наступним президентом життя в Україні стає гіршим. Скоріше і безумовно не згодні з таким твердженням 27,0% опитаних. Не змогли відповісти 8,2%.

“Цікаво те, що достатньо єдина думка, незалежно від регіону, хоча є певні розбіжності. Однак понад половина навіть у західному регіоні (55,8%, – ред.) погодилися з такою думкою”, – зазначила Балакірєва.

Так, 31,7% опитаних у західному регіоні не згодні з твердженням, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим, 12,5% не змогли відповісти. У центральному регіоні цю думку підтримали 66,3% опитаних, не погодилися з нею 28,1%, не змогли відповісти 5,6%. У східному регіоні підтримали це твердження 64,1%, не підтримали 27,8%, не змогли відповісти 8,1%. У південному регіоні 78,3% респондентів вважають, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим, 16,0% не згодні з таким твердженням, 5,7% не змогли відповісти.

На контрольованій Україною території Донбасу думки розділилися так: 65,9% згодні з цим висловлюванням, 22,5% не згодні, 11,6% не змогли відповісти.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, якби президентські вибори відбувалися у середині вересня 2020 року, Володимира Зеленського підтримали б 31,8% українців. 18,9% підтримали б п’ятого президента України, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.

13,3% проголосували б за лідера партії “Опозиційна платформа – за життя” Юрія Бойка, 9,8% – за лідерку Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлію Тимошенко.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...