Вторник , 30 Апрель 2024
Общество

СБУ відзвітувала про результати боротьби з поширенням фейків про COVID-19 в інтернеті

Загалом за період дії карантинних заходів кіберфахівці Служби безпеки України заблокували понад 2,7 тисячі спільнот із більш ніж мільйонною аудиторією та викрили 393 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію COVID-19

Про це повідомляє пресцентр спецслужби.

“Інформацію стосовно виявлених 372 агітаторів СБУ спрямувала до Національної поліції. 173 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку, у межах статті 173-1 КУпАП”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Роспропаганда намагається розпалити у США ненависть до українців брехнею про “вінницького атовця-терориста”

Згідно з даними СБУ, за останні три місяці відомство викрило 21 інтернет-агітатора, які “за завданням російських спецслужб намагалися дестабілізувати ситуацію та створювали панічні настрої в суспільстві”.

“Зокрема, такі агітатори діяли в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Жашкові, Чернігові й у населених пунктах поблизу лінії розмежування. Так, лише за останній тиждень співробітники СБУ викрили трьох інтернет-агітаторів на Донеччині, Одещині та у Чернігові. Вони регулярно розміщували у соцмережах заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни. Також поширювали пропаганду терористичних організацій “Л/ДНР” і виконували інші завдання російських спецслужб”, – вказали в СБУ.

Читайте також: Facebook стає на стежку війни із пропагандою? Маркуватиме російські та китайські державні медіа

Повідомляється, що наразі щодо затриманих агітаторів зареєстровано кримінальні провадження за дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Чего никогда не делают успешные женщины?

Успешная женщина не просто два слова, как в обществе некоторые считают.

Все украинцы имеют право на бесплатное протезирование: куда нужно обращаться?

Все граждане украинского государства, а не только участники боевых действий имеют право...

Какие обыденные вещи вызывают острые приступы аллергии?

Телевизионный доктор Сара Каят рассказала о том, какие вещи провоцируют приступы чихания...

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.