Пятница , 3 Май 2024
Общество

39% українців заявляють про фінансові труднощі, у 45% немає жодних заощаджень – опитування

Майже 90% українців зазначають, що з переходом на карантин у рамках боротьби з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 у них виникли нові проблеми, свідчать результати третьої хвилі CATI-опитування ролінгового формату, проведеного компанією Research & Branding Group з 11 до 17 квітня 2020 року.

Найчастіше до таких зараховують появу фінансових труднощів (39% проти 30% у першу хвилю, яка проводилася з 28 березня до 3 квітня), турботу про здоров’я близьких (25% проти 30% у першу хвилю), відсутність транспортного сполучення між містами (22% проти 14% раніше) і тривогу через невизначеність ситуації (19%).

Нині значна частина українців (45% проти 41% тиждень тому, у другу хвилю опитування, проведену 4-10 квітня) зазначає, що не має жодних заощаджень. Більшість власників заощаджень (30%) вважають, що їх вистачить не більше ніж на один місяць проживання.

Як і тиждень тому, приблизно кожен четвертий українець продовжував ходити на роботу (24%), а приблизно кожен шостий (16%) працював дистанційно.

“Наразі думки українців щодо того, яким буде їхнє життя після карантину, помітно розходяться. У поточній хвилі 47% із них вважали, що їхнє життя після карантину загалом не зміниться (у другу хвилю їхня частка становила 42%), а 44% вважали, що воно зміниться більшою чи меншою мірою”, – йдеться в прес-релізі за результатами дослідження.

Обсяг вибіркової сукупності під час опитування становив 1 тис. 410 респондентів. Очікувана середня помилка вибірки за довірчої ймовірності 0,95 становить ±3,5%.

ua.interfax.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.