Четверг , 2 Май 2024
Общество

Доній: Україна займає 46 місце по тестуванню на душу населення в Європі

«Білорусь випередила Україну… Сьогодні. По кількості зареєстрованих інфікованих на коронавірус. В Україні – сьогодні офіційно 4 161, в Білорусі – 4 204. Та в нас населення в рази більше, тому в перерахуванні “на душу населення” це більш показово: в Україні – 95 на 1 млн., в Білорусі-445 на 1 млн», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Олесь Доній.

«Та хтось скаже,що -“в Україні ж мінімально тестують, тож не відомо скільки у нас хворих”, і буде правий. Бо в Україні – останнє місце по тестуванню серед всіх. Україна займає 46 місце по тестуванню на душу населення серед 46 країн в Європі…
І від тієї ж Білорусі у нас у 8, 7 разів проводиться менше тестів. Або – 18,2 рази менше, аніж у Литві,, в 27, 7 разів менше, аніж в Естонії , ну і так далі…

Та є набагато об’єктивніший показник, аніж чисельність офіційно інфікованих: це кількість смертей на душу населення. Тут теж можна приховувати інформацію,замовчувати справжню кількість смертей, але все ж таки це вже важче.
Тож і за цим показником Білорусь обігнала Україну:
в Україні 3 смерті на кожен 1 млн. нас, а в Білорусі-4 на 1 млн.
Поки що і в Україні. і в Білорусі ці цифри одні з найменших в Європі. Та порівняння сусідів не на користь “м’якішого карантину”.
Я вже наводив приклад Швеції, наведу ще раз. У Швеції – м’якіший карантин , аніж у сусідів. І, відповідно, в рази більша смертність від коронавірусу . аніж у сусідів.
У Швеції – зараз один з найбільших рівнів смертності у світі, а саме – 132 людини на 1 млн. нас., у сусідів: Данія-55 на 1 млн. нас., Норвегія-28 на 1 млн. нас., Фінляндія-13 на 1 млн. нас.
Не все залежить лише від карантину. Він-лише допоміжний захід. Та без нього вірус поширюється швидше. І швидше вбиває…», – завершує Доній.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...

Как научить ребенка защищаться от буллинга? Советы психолога

Практикующий психолог ответила на часто задаваемый вопрос о том, как нужно учить...