Суббота , 27 Апрель 2024
Общество

Денісова: Країна-агресор навмисно створює нестерпні умови тримання громадянам України, які незаконно утримуються

«Країна-агресор навмисно створює нестерпні умови тримання громадянам України, які незаконно утримуються у місцях несвободи РФ та тимчасово окупованого Криму. Мета – зламати їх волю та віру в те, що скоро всі будуть звільнені», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише омбудсмен Людмила Денісова.

«З Олександра Шумкова навмисно роблять “злісного порушника”. Його знову помістили в ШІЗО за формальними підставами, аби змінити режим відбування покарання на більш суворий. Керівництво «ФКУ ИК 4 УФСИН России по Тверской области» свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктами 29, 30 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статями 115, 116, 117 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації.

Ігор Кіяшко, який утримується у “ФКУ ИК 11 УФСИН России по Нижегородской области”, не витримує постійного високого артеріального тиску, сильних судом судин ніг та постійного головного болю. Звернення щодо надання йому медичної допомоги – проігноровані. Це порушення пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями.

Тим часом, Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону продовжив арешт для 8 незаконно ув’язнених кримських татар до 13 серпня 2020 року.

РФ цілеспрямовано піддає небезпеці життя та здоров’я всіх українців що утримуються в місцях несвободи в РФ та на території тимчасово окупованого Криму, адже в умовах пандемії коронавірусної інфекції їх не забезпечують елементарними засобами індивідуального захисту, що створює умови для поширення та інфікування,  – завершує Денісова.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.

Как наладить отношения с кошкой на её языке?

Коты это довольно капризные животные, которые часто имеют своеобразный характер, поэтому это...

Стоит ли переживать если ребёнок часто болеет? Мнение врача

Многие родители, у которых есть маленькие дети могут чувствовать, что частые болезни...

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...