Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

До 70% випадків зараження коронавірусом можуть відбуватися безсимптомно – вчені

Люди з коронавірусною хворобою, які не мають симптоматики, зустрічаються частіше, ніж вважалося раніше – деякі дослідження говорять, що потенційно таке може відбуватися у 55-70% випадках, і такі люди можуть продовжувати заражати інших, не знаючи про це. У цьому полягає одна з трьох причин, які роблять хворобу COVID-19 такою складною для лікування, розповіла виданню Straits Times виконавчий директор Національного центру інфекційних захворювань Сінгапуру Лео Йі Сін.

Інша причина, за словами професора, полягає у тому, що COVID-19 проявляє себе як нешкідлива і легка хвороба, але має високу секрецію вірусу на початковому етапі.

“Це призводить до того, що інфіковані люди невірно оцінюють серйозність своєї хвороби і мають тенденцію продовжувати рутинні дії, не усвідомлюючи небезпеки поширення інфекції”, – сказала вона.

По-третє, оскільки Sars-CoV-2 є новим патогеном, до нього чутливі абсолютно всі.

“Будь-хто з нас може бути зараженим і, якщо ми не будемо обережні, можемо стати переносником, передаючи вірус іншим. Коли це відбувається, найбільший ризик є для близьких нам людей, членів сім’ї, колег і близьких друзів”, – говорить професор.

Так, згідно з результатами нових досліджень, ті, хто не проявляє симптомів захворювання, можуть поширювати його достатньо широко, навіть не знаючи про це.

Доктор Леон Хо Нам, експерт з інфекційних захворювань розповів виданню, що дослідження, проведені у Сполучених Штатах, Китаї та Італії, показують, що більше половини або близько 70% випадків COVID-19 є або безсимптомними або мають мінімальні симптоми, але вони можуть передавати вірус протягом чотирьох тижнів.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...