Четверг , 2 Май 2024
Общество

New York Times: Коронавірус може відкласти всі концерти до осені 2021 року

Перезапуск економіки після карантину, запровадженого через коронавірус, повинен відбуватися етапами. І початися цей процес повинен з більшого фізичного дистанціювання на робочих місцях. Щоб люди, які не входять в групи ризику, могли повернутися до роботи.

Про це в інтерв’ю New York Times сказав віце-ректор з глобальних ініціатив і директор Інституту трансформації охорони здоров’я в Університеті Пенсильванії Зеке Емануел.

“Певні види будівництва, виробництва чи офісної роботи, під час якої можна зберігати дистанцію на рівні двох метрів, можуть почати раніше. Більші зібрання: конференції, концерти, спортивні заходи, коли люди кажуть, – коли люди кажуть, що збираються перенести їх на жовтень 2020 року, я навіть собі не уявляю, чому вони вважають, що це правдоподібна можливість. Думаю, такі речі повернуться останніми. Реалістично ми можемо говорити про осінь 2021 року. І це найшвидше”, – сказав він.

На думку американського експерта, ресторани, які можуть розставити столи далі один від одного, можуть повернутися до роботи раніше. Він вказав на те, що в Гонконгу, Сінгапурі й деяких інших країнах спостерігається відновлення таких закладів. Уряди дозволяють громадянам більше активності. Тож, на думку Емануела, варто очікувати “американських гірок” в пандемії з підвищенням рівня зараження і його падінням.

“Питання наступне: коли вона знову піде вгору, чи зможемо ми краще проводити тести й відстежувати контакти, щоб зосередити свою увагу на конкретних людях й ізолювати їх, а не геть усіх”, – додав Емануел. 

У свою чергу, професор економіки Прінстонського університету Енн Кейс теж вважає, що ресторани можуть відкритися, якщо розставлять столи подалі один від одного. На її думку, це може статися в багатьох містах. Однак, попри це, вона сумнівається, що сектор зможе відскочити назад, а всі його працівники повернуться на свої посади. “Коли настане час людям повертатися на роботу, боюся, для великої частини робочого класу просто не буде роботи, на яку вони змогли б повернутися”, – зауважила Кейс.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...