Воскресенье , 28 Апрель 2024
Общество

Опитування: 92% киян підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування щодо суспільно-політичних настоїв киян.

Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-7 квітня 2020 року серед мешканців Києва, продемонстрували, що 53% опитаних бачать реальною загрозу коронавірусу для себе та своєї сім’ї. 40% – протилежної думки. 

•    59% зазначили, що мали роботу до запровадження карантину. З них 21% зазначили, що продовжують працювати в звичному режимі після запровадження обмежень. 22% – працюють дистанційно, 13% – знаходяться у відпустці за власним бажанням і лише 3% – втратили роботу.

•    92% підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. 71% – підтримують рішення міської влади Києва про закриття метро на час карантину (21% – проти), 65% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину (31% – проти).

•    59% опитаних вважають дії міського голови Києва В.Кличка стосовно реагування на загрозу коронавірусу ефективними, 26% – протилежної думки. Щодо медичних закладів Києва – 35% вважають дії відомства ефективними, 29% – неефективними, 35% – не змогли відповісти.

•    Реакцію президента В.Зеленського на загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні 47% опитаних вважають ефективною, 35% – дають протилежні оцінки. Стосовно Міністерства охорони здоров’я, – 38% вважають дії відомства ефективними, 42% – неефективними, 20% – не змогли відповісти. Щодо Міністерства внутрішніх справ, то 38% вважають дії цієї інституції ефективними, 35% – неефективними, 27% – не змогли оцінити. Щодо ефективності дій Прем’єр-міністра Д.Шмигаля, то 40% опитаних було важко відповісти на це питання. 28% – оцінили його дії як ефективні, 32% – як неефективні.

•    Діяльністю міського голови Києва Кличка задоволені 54%, не задоволені – 32%, не змогли відповісти – 14%. Роботою столичної міської ради задоволені 35%, не задоволені – 35%, не змогли оцінити – 28%.

•    43% опитаних скоріше задоволені діяльністю Президента Зеленського, 44% – дали протилежні оцінки. Діяльністю Прем’єр-міністра Шмигаля задоволені – 21%, не задоволені – 37%. При цьому 43% поки не змогли дати оцінок його роботи. Діяльністю Верховної ради України задоволені 18%, не задоволені – 63%, не змогли оцінити – 19%. 

Аудиторія: мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення: 4-7 квітня 2020 р.


«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.

Как наладить отношения с кошкой на её языке?

Коты это довольно капризные животные, которые часто имеют своеобразный характер, поэтому это...

Стоит ли переживать если ребёнок часто болеет? Мнение врача

Многие родители, у которых есть маленькие дети могут чувствовать, что частые болезни...

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...