Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

В Китаї вчені виявили антитіла, які ефективно боряться з COVID-19

В Китаї команда вчених виявила кілька антитіл, які “надзвичайно ефективно” блокують здатність нового коронавірусу проникати в людські клітини.

Відкриття може допомогти у лікуванні чи профілактиці COVID-19. Про це пише Reuters, нагадуючи, що не існує підтвердженої ефективної терапії проти небезпечного вірусу, який поширився з Китаю на весь світ, заразивши понад 850 тисяч людей і вбивши 42 тисячі.

Чжан Лінкі з Університету Ціньхуа в Пекіні стверджує, що ліки, зроблені на основі антитіл, які виявила його команда, можуть запропонувати більш ефективне лікування, ніж поточні підходи. На початку січня команда вчених на чолі з Чжаном спільно з Третьою народною лікарнею у місті Шеньчжень почали аналізувати антитіла в зразках крові, взятої у пацієнтів, які одужали від COVID-19.

Вони виявили 206 моноклональних антитіл, які демонстрували “сильну” здатність чіплятися до білків коронавірусу. Потім команда провела новий дослід, щоб перевірити, чи можуть ці тіла не допустити проникнення вірусу в клітини. З перших 20 випробуваних антитіл чотири показали здатність блокувати збудника хвороби. І два з них “особливо добре” впоралися з цим завданням. Команда тепер зосереджена на виявленні найбільш потужних антитіл і можливість змішати їх, щоб скоротити ризик мутації коронавірусу.

Якщо все піде за планом, зацікавлені розробники можуть перейти до масового виробництва препаратів на основі цих антитіл для початку випробувань: спочатку на тваринах, а потім на людях.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...