Суббота , 27 Апрель 2024
Общество

Опитування: 40% українців вважають, що карантинні заходи мають бути більш жорсткими

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 21 до 24 березня 2020 року провів опитування на тему  «Як українці дотримуються карантину» на онлайн панелі Inpoll (https://inpoll.org/).   Всього було опитано 402 респондента, що мешкають у всіх регіонах України (на підконтрольних територіях) за квотною вибіркою, що репрезентативна для міського населення України віком від 18 років, що користуються Інтернетом (приблизно 80% міського населення).

Результати дослідження показують, що майже 88% населення турбує тема поширення коронавірусу в Україні, з них 35% дуже сильно переймаються цим.  Ті, кого поширення вірусу не турбує, складають лише 6%.

На запитання «Як Ви вважаєте, заходи щодо забезпечення карантину в Україні повинні бути більш жорсткими, ніж зараз, менш жорсткими або ж вжиті заходи цілком адекватні?» відносна більшість (40%) відповіли, що заходи мають бути більш жорсткими.  Третина (33%) вважає, що заходи цілком адекватні.  22% вважають, що заходи повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень.  Тобто 75% опитаних підтримують введені заходи чи вважають, що вони мають бути ще більш жорсткими.

Незважаючи на високий рівень стурбованості і підтримку введених заходів, їх виконують далеко не всі, винятком є миття рук.  Зокрема, рекомендацію «виходити з дому тільки в разі крайньої необхідності» ніколи не дотримуються чи рідко дотримуються 15%  (завжди дотримуються 39%), 

Не одягають маску в громадських місцях 47%  (з них 23% через нестачу масок, а 14% вважають непотрібним), завжди одягають 23%.

Рекомендацію дезінфікувати мобільний та інші речі, повернувшись додому, не виконують чи рідко виконують 37% (завжди виконують 31%).

Рекомендацію «Торкатися кнопок ліфта і ручок дверей в рукавичках або серветкою» не виконують чи рідко виконують 54% (завжди виконують 21%).

Часто і ретельно миють руки майже всі, рідко виконують це лише 3%, виконують 97%, з них 73% завжди.

Не уникають чи рідко уникають контакту з іншими людьми 20% (завжди уникають 26%)

Також респонденти вказали  три проблеми і складнощі, які їх зараз найбільше турбують. На першому місці, природно, проблеми здоров’я близьких (65%), свого здоров’я (32%) та невизначеність ситуації (46%), далі фінансові труднощі (29%) та складність перебувати вдома (28%), відсутність міського транспорту (15%), загроза втратити роботу (9%), та неоплачувана відпустка (7%).

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.

Как наладить отношения с кошкой на её языке?

Коты это довольно капризные животные, которые часто имеют своеобразный характер, поэтому это...

Стоит ли переживать если ребёнок часто болеет? Мнение врача

Многие родители, у которых есть маленькие дети могут чувствовать, что частые болезни...

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...