Вторник , 30 Апрель 2024
Общество

Олесь Доній: Влада банально “зекономила” на тестах. А вірніше, “проспала” цю епідемію

«Скільки в Україні хворих на корновірус? Або “чому Україну новий вірус “накриє з головою”.

Ви скажете, ну, це ж смішне питання. Відомо,що в Україні всього 1 хворий. Так, до речі,зафіксовано і в міжнародній статистиці.

А тепер давайте скажемо, а скільки українців було перевірено, щоб виявити цього 1 хворого?», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Олесь Доній.

«Виявляється, на вчорашній день українська влада перевірила аж……43 українця тестами на короновірус….

Поширення цієї хвороби в Україні буде моментальним і піде відразу з багатьох напрямків, а не з одного міста.

Бо влада банально “зекономила” на тестах. А вірніше, “проспала” цю епідемію. І нехай Вас не вводить в оман об’явлений карантин (до речі, об’явлений правильно-та цього вже не розуміють багато наших співгромадян, якщо почитати стрічку новин).

Для порівняння. Два дні тому у Великій Британії було виявлено 373 хворих на цей вірус (зараз вже більше). Так от, щоб виявити цих на той момент 373 хворих, було використано понад 25 000 тестів на короновірус!
І британці зрозуміли, що цього замало. І поставили завдання використовувати не 1500 тестів в день, а 10 000 в день. На вчорашній день у Британії було 460 виявлених хворих.

Українська ж держава поставилася до проблеми непрофесійно. Я вже тиждень пишу про необхідність перекриття авіасполучення з Італією. Українська держава цього так і не зробила. Дочекалася, поки сама Італія ввела обмежувальні заходи, і українські авіакомпанії не через свідомість, а через падіння попиту поступово скасовували рейси. Сьогодні влада така зізналася,що досі МАУ возить людей з …Мілану..(ще “день-два”). І ще не буде скасований рейс з Риму.. Там будуть вжиті “додаткові заходи безпеки”.
Додаткові заходи безпеки-це вимірювання температури. Яка показує лише тих,у кого вже гарячка. Та не показує тих уражених, у кого розів’ються симптоми через тиждень.
І , нагадаю, досі використані 43 тести….

Тож скільки ж насправді в Україні уражених на короновірус? А цього не знає ніхто..
З Італії вже прибуло стільки літаків, і стільки пасажирів роз’їхалися по самих маленьких містечках і селах, що коли зможуть проявитися симптоми, то медична система даватиме збої, бо ареал буде не один, а зараження стане дисперсним.
Чи можна було проаналізувати досвід інших країн? Можна було. Ще на минулому тижні багато країн скасували авіаперельоти з Італією(Україна – ні). Ще кілька днів тому деякі країни (наприклад Австрія) перекрили залізничне і автобусне сполучення з Італією. Та найголовніше, що не робить Україна – це режим домашнього карантину для людей, які прибули з зон ураження. І якщо Ізраїль такий 14-дений карантин оголосив для всіх,хто прибуває із закордону, то деякі країни-лише для тих,хто прибув з найбільш проблемних зараз країн. Індія скасувала всі візи для іноземців з “проблемних ” країн. Туреччина більше тижня тому повністю перекрила кордон з Іраном. Можна продовжувати виписувати ті міри, до яких вдалися країни, які намагаються зупинити нову епідемію.
В Україні ж-43 використаних тести на короновірус…
Влада сьогодні оголосила,що “розглядається питання обмеження рейсів з Німеччиною і Францією”. Тобто, навіть на рівні Кабміну, ніхто не спроможний відстежувати ситуацію,що одним з найбільших ареалів в Європі є зараз Мадрид(а це Іспанія, якщо хто не знає), що за останні дні галопуючими темпами пішло зараження в Данії (у відсотоковому відношенні більше, аніж в Німеччині) тощо..
Влада просто не встигає за хворобою.
Україну таки “накриє”…
43 використаних тести… Відсутність карантину для тих, хто прибув із закордону… Дивна “економія”.
Економія на упереджені приведе до більших економічних (і,звісно,людських) втрат під час епідемії», – констатує експерт.

 

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Чего никогда не делают успешные женщины?

Успешная женщина не просто два слова, как в обществе некоторые считают.

Все украинцы имеют право на бесплатное протезирование: куда нужно обращаться?

Все граждане украинского государства, а не только участники боевых действий имеют право...

Какие обыденные вещи вызывают острые приступы аллергии?

Телевизионный доктор Сара Каят рассказала о том, какие вещи провоцируют приступы чихания...

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.