Пятница , 3 Май 2024
Общество

Політолог: За моїми спостереженнями усі паніки та істерії в Україні мають виразні ознаки спровокованості

«Трохи про сприйняття. Усі ми пам’ятаємо істерію в українському суспільстві щодо легендарного “літаку з Уханя” з евакуйованими громадянами України.

Як він довго намагався сісти. Як громадян з нього намагалися завести до Нових Санжар. Як їх там зустрічали камінням. Як в інших областях проводили молебні за “недопуск коронавірусних співгромадян», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

«І це все при тому, що:
– всі евакуйовані були попередньо обстежені та визнані здоровими.
– вони були в Китаї на досить жорсткому карантині.
– після привезення їх не відпустили гуляти, а одразу доставили на “обсервацію”.
Як виявилося, носіїв вірусу там дійсно не було.

Зараз основний центр поширення коронавірусу – Італія. Звідти щоденно прибувають рейсові літаки до України. Жодних жорстких карантинів в Італії донедавна не було. Пасажирів ніхто на вірус попередньо не прибуває. Після повернення їх на обсервацію ніхто не спрямовує.
І всім пофіг.

Чому?
– ЗМІ не висвітлюють кожен літак з Італії як подію. Вони не зустрічають їх в аеропортах, не анонсують ці зустрічі як “приїзд коронавірусу”. Коротше кажучи, не педалюють цю тему. Очевидно, зараз немає відповідного замовлення.
– для більшості українців “літак з Китаю” – це як літак з іншої планети, а Італія – щось більш зрозуміле, “бо там живе кума”.
– після того як оголосили про перший випадок коронавіруса в Україні, більшість морально з цим змирилася, та почала вирішувати нагальні проблеми типу закупівлі мішків гречки.
– вектор політичної дискусії дещо змістився. Політики, які залякували усіх вірусом, тепер почали використовувати тему “неготовності” як більш перспективну.

Причин можна шукати багато, але факт лишається фактом. Паніка і істерика не мають жодного стосунку до реальної оцінки ризиків та їх протидії. Навпаки, панікуючи щодо надуманих причин, ти можеш не помітити реальні і дуже серйозні небезпеки. Ну і ще. Інформація – це реальна зброя. За моїми спостереженнями, усі паніки та істерії в Україні за останній час мають виразні ознаки спровокованості», – констатує експерт.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...