Пятница , 3 Май 2024
Общество

ВООЗ: Вимірювання температури в аеропортах – неефективний спосіб виявлення коронавірусу

Після поширення коронавірусу у світі, чимало країн розпочали температурні скринінги на кордоні, зокрема в аеропортах. Однак, за повідомленням ВООЗ, вимірювання температури у пасажирів під час в’їзду до країни для запобігання поширення захворювання не є ефективним.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що вимірювання температури у пасажирів – витратна і не цілком ефективна процедура. Про це пресслужба ВООЗ опублікувала в оновлених рекомендаціях.

Причиною неефективності температурного скринінгу є те, що хворий може перебувати в інкубаційному періоді без симптомів, або прийняти ліки, які знижують температуру.

“Контроль температури тіла на в’їзді або на виїзді сам собою не є ефективним способом запобігти поширенню інфекції між країнами, оскільки інфіковані особи можуть перебувати в інкубаційному періоді, у них може не бути явних симптомів на ранній стадії перебігу хвороби, або вони можуть прийняти жарознижувальні і приховати симптоми. Крім того, такі заходи вимагають істотних вкладень, при цьому користі від цього може бути небагато”, – інформує ВООЗ.

Також у рекомендаціях наголошено про те, що обмеження поїздок та заборони в’їзду переважно неефективні і мають негативні економічні та соціальні наслідки. Такі заходи необхідні лише на перших стадіях спалаху, бо у країн є більше часу на підготовку, а також для тих країн з обмеженими міжнародними зв’язками та можливостями боротьби з хворобою.

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.