Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Дієтолог: Часник від короновірусу не врятує! Він – не панацея від хвороб, але дуже корисний продукт

Використовувати натуральні продукти з лікувальною метою та для профілактики захворювань давно популярно у всьому світі. Особливо актуально це зараз, коли всіх хвилює питання – як зміцнити імунітет і захиститися від коронавірусної інфекції?

У зв’язку з поширенням нового коронавірусу (2019 nCoV) з’явилися рекомендації ВООЗ для населення. ВООЗ розвінчує помилкові уявлення про хворобу. Одне з них – про користь часнику для захисту від нового вірусу», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус.
На сайті ВООЗ говориться: «Часник – корисний для здоров’я продукт, що володіє певними

«протимікробними властивостями. Проте, в ході поточного спалаху не було отримано жодних підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження новим коронавірусом». #
Чому все-таки важливо їсти часник?
З самого початку історії його використовували для профілактики і лікування різних захворювань. Часник прикладали до ран для запобігання інфікування і навіть додавали в раціон спортсменів-олімпійців у Стародавній Греції в якості стимулятора.
Сьогодні ми знаємо, що активним інгредієнтом часнику є алліцин – сірковмісна органічна сполука. Аліцин є летючим фітонцидом, він виділяється при механічному руйнуванні клітин часнику і має сильну бактерицидну і фунгіцидну дію. У цьому полягає його основна користь.
Крім того, що часник вбиває бактерії збудники інфекцій, він має позитивну дію на серцево-судинну систему, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує імунітет.
Крім позитивного впливу є деякі негативні моменти. Ефірні масла та алліцин часнику подразнюють слизові оболонки ШКТ, жовчо- та сечовивідних шляхів. Якщо їсти часник в великій кількості – можна визвати загострення хронічних захворювань цих органів. Крім того його не всі люблять через різкий запах.
При відсутності протипоказань часник в помірній кількості – до 15 г в день, доцільно включати в раціон для поліпшення смаку та аромату їжі.
Треба знати, що сирий та приготований часник мають різну користь. Теплова обробка зменшує його корисні властивості. Тут все вирішує час: чим довше часник піддається впливу тепла, тим більше активних речовин руйнується. Тому корисний свіжий часник, алліцин міститься тільки в ньому.
Однак, і в сирому вигляді часник схильний втрачати більшу частину корисних речовин при взаємодії з киснем. В цьому випадку кращий вихід: різати або давити часник безпосередньо перед подачею страви. Або додавати його в страви в кінці приготування. Так ви збережете максимум корисних речовин.
Але врахуйте, що часник – це не панацея від хвороб. Це відмінна підмога в боротьбі з захворюваннями і просто корисний продукт», –  завершує дієтолог.

«Вечірні Вісті»

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...