Суббота , 4 Май 2024
Общество

Білі ведмеді худнуть через танення льодовиків – дослідження

Білі ведмеді худнуть через танення морського льоду в Арктиці.  До такого висновку прийшли дослідники з Полярного наукового центру дослідження ссавців у Баффіновій бухті,  яких опубліковано в журналі Ecological Applications, повідомляє Хайтек.

Міграція білих ведмедів зазвичай тісно пов’язана з появою і відступом морського льоду. Ранньої осені, коли крижаний покрив мінімальний, ссавці переміщуються на острів Баффіна і залишаються на суші до настання зими, яка знову дозволяє їм вийти на морський лід в пошуках їжі.

Коли затока Баффіна покрита льодом, ведмеді використовують тверду поверхню як платформу для полювання на тюленів, для подорожей і навіть для створення барлогів зі снігу для своїх дитинчат. Як повідомляється, дослідники зібрали дані з супутникових міток з 1990 по 2019 роки і прийшли до висновку, що білі ведмеді проводили на суші в середньому на 30 днів більше у порівнянні з 1990-ми роками. Середнє значення в 1990-х роках становило 60 днів, які припадають на період між кінцем серпня і серединою жовтня, у порівнянні з 90 днями, проведеними на суші у 2000-х роках.

Ці зміни пов’язані з тим, що через глобальні зміни клімату морський лід в затоці Баффіна тане раніше та утворюється пізніше. «Коли ведмеді знаходяться на суші, вони не полюють на тюленів, покладаються на жирові запаси. У них є можливість поститися протягом тривалих періодів, але з часом вони стають все більш худими», – заявив Крістін Лейдр, провідний автор дослідження.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.