Суббота , 4 Май 2024
Общество

Евакуацію українців із Уханя переносять

Із 80 громадян України трохи більше половини очікують повернення на батьківщину з китайського Уханя, який став епіцентром коронавірусу. Вони вже понад тиждень сидять на валізах. Евакуювати їх мали ще на початку місяця, але усе затягується і причин не пояснюють. Наразі називають дату – вечір вівторка, 11 лютого.

Іван Кудацький із Уханя розповідає, що наразі постійно сидить вдома. Він виходить лише до магазину за продуктами, а контроль є на кожному кроці – температуру медики перевіряють при виході з дому, у магазині, й при поверненні додому. Повернення в Україну чекає з нетерпінням. “Ми заповнили заяви, що нас відправлять на карантин і буде неможливо відвідування наших близьких. Ми будемо повністю ізольовані – крім лікарів нас ніхто відвідувати не зможе і ми даємо на це згоду”, – розповів українець.

Де розміщуватимуть на карантин українців, у МОЗі поки ще не знають. Палат такого високого рівня ізоляції, які вже підготовлені в інших розвинених країнах, немає. Та вже є тест-системи, яких вистачить на перевірку до трьох десятків пацієнтів. Далі сподіваються на гуманітарну допомогу від ВООЗ або ж розроблять свої. “Система, яку ми розробляємо, йде повністю з внутрішнім контролем. Тобто ВООЗ розробила еталонний зразок вірусу. У кожному разі ви перевіряєте самі себе: спрацьовує він або ні”, – повідомив Олександр Коляда, один із розробників.

tsn.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.