Суббота , 4 Май 2024
Общество

Війна на Донбасі, корупція та засилля олігархів в економіці заважають розвитку України, – опитування

Головними проблемами, що найбільше заважають розвитку України, є війна на Донбасі, корупція та засилля олігархів в економіці.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 11 грудня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Війну на Донбасі вважають головною проблемою 69% респондентів, така ж кількість опитуваних вважає проблемою корупцію. 31% – засилля олігархів в економіці, 25% – відсутність професіоналів у владі, стільки ж – міграцію, виїзд працездатного населення з країни.


Віра в успіх реформ наприкінці 2019 році є більшою, ніж була рік тому – зараз зовсім не вірять в успіх 13%, а рік тому – 23%.  Водночас цілком впевнені в успіху 13%, а решта або вірить, проте має сумніви (38%), або не вірить, але ще має певну надію (31%).
Більшість громадян (80%)  вважає, що Україна здатна подолати наявні труднощі, щоправда, на найближчі кілька років сподіваються 25%, а 55% відносять можливість успіху на більш віддалену перспективу. А зовсім не вірять у спроможність країни подолати труднощі лише 11%.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий


Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYfd=196' (OS errno 28 - No space left on device) in /var/www/www.gazetavv.com/data/www/gazetavv.com/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.