Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах

За перші чотири місяці 2019 року фактичні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд грн. Це відбулося через індексацію пенсій та виплату одноразової допомоги по пенсіях, починаючи з весни.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

У березні, за даними Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВР, виник дефіцит ПФ у 4,8млрд грн, а в квітні вже в 5,2млрд грн. При цьому зростають як доходи власне самого пенсійного органу, так і витрати державного бюджету, який дотує солідарну пенсійну систему. На цей рік планувалися витрати Пенсійного фонду в розмірі 408млрд грн. При цьому вони не враховували індексацію пенсій та одноразові виплати. За рахунок ЄСВ буде покриватися 265 млрд грн, а 143 млрд грн є дефіцитом. Хоча треба зазначити, що цього року надходження від Єдиного соціального внеску, більше, ніж прогнозувалося. 
При цьому станом на 1 травня ПФ не повернув, взяті в борг на Єдиному казначейському рахунку, 4млрд грн. Більша частина цих грошей припадає на січень цього року. З вересня заплановано збільшити витрати на виплату пенсій ще на 2,5млрд грн і тоді щомісячні витрати Фонду складуть більше 35 млрд грн за старими планами, які необхідно ще корегувати через березневу індексацію.
А це означає, що Україні, як повітря, необхідно збільшувати темп зростання економіки, щоб і виплачувати зовнішні запозичення та пенсії одночасно. Їх розміри складають $5,5млрд – на підтримання існуючої пенсійної системи та $15,7млрд – виплати за зовнішніми боргами.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...