Понедельник , 6 Май 2024
Политика

Російська дезінформація: МЗС відповів РФ на заяви про хімічну зброю на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України розповіли, що має зробити Російська Федерація для гарантування безпеки у Європі.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що нібито у Донецькій області діють представники “американських приватних військових кампаній”.

“Категорично відкидаємо інсинуації в бік України, які пролунали під час засідання колегії міністерства оборони Російської Федерації”, – наголосив Ніколенко.

“Заяви міністра оборони про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній, обстріли житлових кварталів на Донбасі – чергові приклади масованої російської дезінформації. Росія продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій її військ на українській території”, – зазначив речник.

У зв’язку з цим у МЗС України закликали російське керівництво припинити ворожу риторику і мову ультиматумів.

“Повернення Москви в конструктивне русло дійсно підтвердить задеклароване російським президентом на засіданні колегії прагнення вирішити конфлікт політико-дипломатичними методами”, – зазначив речник.

Зокрема, за його словами, першим кроком має стати початок виконання Росією Мінських домовленостей і домовленостей лідерів Нормандського формату.

“Припинення російської збройної агресії проти України і відмова РФ від логіки конфронтації стане найкращою гарантією безпеки на Європейському континенті”, – наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що буцімто 120 американських військових-найманців привезли на схід України хімічну зброю та готують провокацію. Йдеться, нібито, про міста Авдіївка і Червоний Лиман.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...