Четверг , 2 Май 2024
Политика

Залежність “Слуги Народу” від “Довіри” і “За майбутнє” різко зросла, – КВУ

Упродовж останніх місяців (1 вересня – 10 листопада) Комітет виборців відзначає збільшення залежності монобільшості від підтримки депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє». Станом на сьогодні основним союзником «Слуги Народу» в Раді є депутати групи «Довіра», однак й депутати групи «За майбутнє» також часто надають підтримку монобільшості, інформує UAINFO.org.

За період із 1 вересня по 10 листопада Верховною Радою було ухвалено 137 законодавчих актів. В середньому за них голосували 217 депутатів «Слуги Народу». При цьому депутати монобільшості самостійно забезпечили 226 голосів лише за 20 голосувань зі 137.

Головним союзником фракції «Слуга Народу» по підтримці законопроектів є депутатська група «Довіра». В середньому за голосували 15 депутатів групи із загалом 20. За оцінкою КВУ це найвищий рівень підтримки рішень Ради, який демонструє група «Довіра» з моменту свого створення в грудні 2019 року.

Депутати групи «За майбутнє» підтримують владу дещо рідше (в середньому голосують «за» 48% депутатів), однак майже в усіх критичних для влади питаннях депутати групи голосують в унісон із монобільшістю. Зокрема, це проявилося під час голосування в другому читанні за т. зв. «закон про олігархів» (18 із 22 депутатів групи «за»), у голосуванні за кадрові питання (призначення міністра з питань окупованих територій – 14 «за», міністра економіки – 13 «за», міністра стратегічних галузей – 14 «за», міністра оборони – 16 «за»).

Натомість упродовж останніх місяців знизилася підтримка рішень Ради з боку всіх фракцій Верховної Ради. Як і раніше, найчастіше підтримують прийняті рішення депутати «Голосу», однак їх підтримка ініціатив влади в останні місяці знизилася. Наразі «за» голосують в середньому 51% депутатів фракції (рік тому цей показник становив 65%). Також, як правило, голосують «за» 44% депутатів «Європейської солідарності» (рік тому 62%).

Депутати ВО «Батьківщина», попри те, що час від часу підтримують резонансні ініціативи влади (до прикладу, щодо відставки Д. Разумкова), в середньому не демонструють високих показників голосувань (як правило, «за» голосують 38% депутатів фракції). Як і раніше, майже не голосують «за» депутати «Опозиційної платформи За життя» – їх рівень підтримки рішень Ради складає 12%.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...