Пятница , 3 Май 2024
Политика

Два роки обіцянці: Зеленський досі не звільнив пенсіонерів від сплати “комуналки”

Понад два роки тому В. Зеленський пообіцяв знайти рішення щодо звільнення від оплати тарифів на житлово-комунальні послуги малозабезпечених пенсіонерів. Однак, за оцінкою Комітету виборців України, станом на сьогодні цю обіцянку не було виконано, інформує UAINFO.org

У липні 2019 року, під час інтерв’ю під назвою «Відверто з президентом», показаному в ефірі низки українських телеканалів, В. Зеленський заявив: «З приводу тарифів можна дуже складними словами заспокоювати популізмом людей, говорити, що обов’язково потрібна детінізація економіки, демонополізація… Потрібен уряд і велике бажання!.. . Ми вже знизили тарифи на 12%, на мою думку, в цілому. Цього мало, але це перший крок. Будемо допомагати… Сьогодні наші хлопці знаходять економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли людина не тільки на пенсії, але і фізично не може працювати, і досить вже попрацювала на країну, не платити комуналку. Це саме для малозабезпечених людей, думаю, що у нас це вийде. Я дуже хочу це зробити».

Станом на листопад 2021 року цю обіцянку Президента не було реалізовано. Існуюча система не передбачає можливості скасування оплати тарифів на комунальні послуги для пенсіонерів. Натомість, в Україні запроваджено механізм виплати субсидій, які покривають частину відповідних витрат громадян. Також відбувається підвищення пенсій для категорії пенсіонерів віком понад 70 років: міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що уряд визначив пріоритетним підвищення пенсійних виплат особам старшого віку (прийнята Урядом постанова передбачає встановлення з жовтня 2022 року для 1,7 мільйона осіб віком від 70 до 75 років щомісячних доплат до пенсій у розмірі до 300 грн).

Однак про повноцінне звільнення малозабезпечених пенсіонерів від оплати тарифів на житлово-комунальні послуги в ініціативах влади не йдеться (в Україні проживає понад 4 млн. пенсіонерів старше 70 років,). За оцінкою експертів виконання обіцянки Президента може коштувати понад 7 млрд. грн. з Державного бюджету щорічно, що фактично унеможливлює реалізацію такої ініціативи станом на сьогодні.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...