Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

Російський державний канал RT показав фільм під назвою «Україна – вічне сьогодення», який в описі на ютуб-каналі RT позиціонується наступним чином: «Фільм “Україна – вічне сьогодення” – це розповідь про три десятиліття незалежності України, яку розповіли американському режисеру колишні українські чиновники».

Про це повідомляє Детектор Медіа.

У фільмі взяли участь Віктор Ющенко, Валерій Пустовойтенко, Олександр Мороз, а також Ренат Кузьмін, Андрій Деркач, Віктор Суслов та Анатолій Шарій. Ренат Кузьмін розповідає в фільмі про «величезну схожість України та нацистської Німеччини», Шарій  – про «відсутність незалежності України»,  Деркач  – про «контроль над Україною структурами Сороса» тощо.

Всі спікери спілкувалися з американкою Сімоною Манджанте Пападопулос. Вона  –  дружина Джорджа Пападопулоса, політичного консультанта в штабі Трампа. Джордж Пападопулос був визнаний винним в тому, що брехав ФБР по зв’язки та контакти Трампа з представниками Росії.

Попри це фільм «Україна – вічне сьогодення» не знімали американські режисери або навіть RT. Насправді цей фільм RT лише показав, а також додав на відео свій логотип. Створив фільм до 30-річчя незалежності України продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок. Цей фільм  – перший досвід роботи інтерв’юєркою у Сімони Манджанте Пападопулос, про що вона повідомила в твіттері.

Фільм просували за гроші в невеликих американських ЗМІ за допомогою типових однакових статей. В них повідомлялося, що «творці фільму розвінчали найбільш усталені міфи, які постійно використовувалися політичною елітою України для маніпулювання свідомістю виборців, зокрема про необґрунтовані плани членства в НАТО та ЄС, а також про необхідність продажу землі та інших питань». Фільм був викладений в мережу 24 серпня 2021 року.

Режисер і продюсер фільму  – Ігор Лопатьонок. Це вже четвертий фільм, до створення якого він причетний і який просуває проросійські наративи. Першим був «Бойня на Майдане», потім «Україна у вогні» і «Нерозказана історія України». Він також був продюсером ще одного проєкту – «Інтерв’ю з Путіним» у чотирьох частинах. У всіх трьох останніх проєктах – про Україну – у якості продюсера та інтерв’юєра також брав участь Олівер Стоун.

На фільмом працювали й інші люди, які були членами знімальних команд попередніх пропагандистських фільмів Лопатьонка. У них також однакове візуальне оформлення.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.