Четверг , 2 Май 2024
Политика

Чорноморський регіон зберігає стратегічне значення для НАТО: у нас тут два дуже близькі партнери – Грузія та Україна, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО підтвердив, що стабільність у регіоні Чорного моря продовжує залишатися питанням стратегічної важливості для Альянсу.

Про це Єнс Столтенберг заявив на пресконференції за підсумками першого дня роботи Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, яка відбувається в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

“Ми збільшили власну присутність у Чорному морі, оскільки регіон має стратегічну важливість для Альянсу. Три країни-члени НАТО є прибережними державами, – Туреччина, Румунія і Болгарія. Ми маємо тут двох дуже близьких партнерів – Грузію й Україну. Ми бачили незаконну анексію Криму й агресивну поведінку Росії в Чорному морі. Тож ми збільшили нашу присутність у повітрі, на суходолі та в морі. Ми постійно оцінюємо, що можемо зробити більше… для підвищення нашої здатності швидко розгортати війська, якщо вони будуть необхідними. Це точно та причина, з якої ми потребуємо у військах високої готовності”, – підкреслив Столтенберг.

Як відомо, після незаконної анексії Криму 2014 року, а також у зв’язку з агресивною поведінкою Росії в Чорному та Азовському морях, НАТО послідовно посилює свою присутність у регіоні. Це проявляється у регулярних заходах кораблів НАТО у Чорне море, посиленні військових спроможностей прибережних членів та партнерів Альянсу, проведенні спільних навчань, повітряного патрулювання тощо. 

Укрінформ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...