Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

У Раді пропонують ввести обов’язковий огляд у психіатра через Третьякову: кого це зачепить

У парламенті зареєструють законопроєкт, згідно з яким кандидати на виборні посади від держави, зокрема народні депутати, будуть зобов’язані пройти огляд у психіатра. Ініціатором стала депутатська група “За майбутнє”, повідомив її співкерівник Тарас Батенко, пише “Гордон”.

Приводом для створення ініціативи стали висловлювання глави комітету з питань соцполітики, нардепки “Слуги народу” Галини Третьякової на адресу померлого члена групи “За майбутнє” Антона Полякова.

“Із сумом мусимо констатувати, що в цій сесійній залі посіяна атмосфера ненависті з боку деяких представників монобільшості, йдеться про главу комітету з питань соцполітики”, – заявив Батенко, коментуючи законопроєкт.

У зв’язку з цим він наголосив на необхідності “невідкладно передбачити зобов’язання всіх кандидатів на виборні посади… проходити психіатричний аналіз, психогляд”. 

Представник групи “За майбутнє” також висловив надію, що фракція “Слуга народу” зробить висновки, і “людина, яка сіє людиноненависницькі висновки у своїй роботі”, буде відсторонена не тільки тимчасово від парламентських засідань, а й від керівництва комітетом.

Також, за словами Батенка, колеги Антона Полякова та його близькі чують багато інсинуацій на тему його загибелі, проте правоохоронці поки так і не дали чіткої відповіді щодо всіх обставин трагедії. У зв’язку з цим нардеп закликав МВС, прокуратуру й інші правоохоронні органи провести швидке неупереджене розслідування.

Деталі останнього скандалу з Третьяковою:

Нардепка від “Слуги народу” і глава комітету з питань соцполітики і захисту ветеранів Галина Третьякова після смерті члена групи “За майбутнє” Антона Полякова відправила в чат політсили скандальне повідомлення, де було написано “мінус один ворог”. Це викликало хвилю обурень серед її колег-депутатів і простих українців у соцмережі. Особливо невдоволення висловлювали члени групи “За майбутнє”, колеги померлого.

Третьякова не стала вибачатися за написане, заявила в парламенті про свободу слова для кожного, передбачену Конституцією. Тоді глава парламентського комітету з питань соцполітики додала, що “плакатиме тільки за “слугами народу”. 

Резонанс у ЗМІ та хвиля обурення в суспільстві все ж призвели до того, що Галину Третьякову відсторонили на кілька днів від засідань Ради. Глава фракції “Слуга нарду” Давид Арахамія тоді заявив, що це було рішення її колег – подати до регламентного комітету прохання про тимчасове відсторонення.

Також, глави всіх фракцій, окрім “Слуги народу”, підписалися за відкликання Третьякової з посади голови комітету ВР із питань соціальної політики, однак вона продовжує працювати на зазначеній посаді.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.