Суббота , 4 Май 2024
Политика

Збій в роботі монобільшості: Верховна Рада прийняла лише 17% законопроектів уряду Шмигаля, – КВУ

Комітет виборців України проаналізував показники законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля у перші півтора роки роботи. За даними КВУ законами стали лише 17% урядових законопроектів, пише UAINFO.org.

Всього за період із 5 березня 2020 року (призначення уряду Д. Шмигаля) по 10 жовтня 2021 року Кабінетом міністрів було внесено на розгляд ВР 369 проектів законів. Із них було прийнято(повернуто з підписом Президента) 63 закони.

При цьому з 63 прийнятих законів 24 – ратифікаційні документи, які часто підтримуються всіма фракціями і групами ВР, незалежно від політичних поглядів. Серед інших прийнятих законів: зміни до законодавства щодо протидії COVID-19, щодо мита на товари легкої промисловості, страхування сільськогосподарської продукції, щодо державної реєстрації вакцин, забезпечення харчування військовослужбовців.

Показники успішності законодавчої роботи уряду Д. Шмигаля є нижчими, ніж в попереднього прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Так, законами стали 22% законопроектів, поданих урядом Гончарука.

Також результати Д. Шмигаля є нижчими, ніж в уряду Володимира Гройсмана. У перші півтора роки роботи урядом В. Гройсмана було внесено на розгляд ВР майже стільки законопроектів, як у Д. Шмигаля – 382 проекти. З них було прийнято 108 законів або 28%.

«17% прийнятих законів уряду Д. Шмигаля – це катастрофічно низький результат, який свідчить про серйозний збій в роботі монобільшості. Але це питання не лише до прем’єр-міністра, але й також до лідерів фракцій «Слуга Народу» та екс-голови Верховної Ради України Д. Разумкова. Між урядом та ВР не було налагоджено ефективної комунікації, що призвело до низьких законодавчих показників», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...